Menu Films die de schoonheid van diversiteit omarmen
Nieuws
Films die de schoonheid van diversiteit omarmen

Films die de schoonheid van diversiteit omarmen

Schoonheid is veranderlijk, subjectief, imperfect en overal om ons heen. Zoals Ralph Waldo Emerson zei: “Beauty without expression is boring.” Dat is één ding dat zeker is, en daarom vind je op deze twaalfde editie van het festival films en filmblokken waar de schoonheid vanaf spat. Ontdek prachtige diversiteit in identiteit en liefde. We geven je alvast een voorproefje van wat er te zien is.  

Diversiteit in identiteit

Een van de films die vertoond wordt is Purpleboy (2019) van filmmaker Alexandre Monteiro Siqueira. We zien hoe Oscar geboren wordt onder de grond in de tuin van zijn ouders. Zijn geslacht is onbekend maar toch bemoeit bijna iedereen in zijn omgeving zich ermee. De jonge Oscar verlangt ernaar om erkend te worden als jongen, de vraag is alleen of hij die erkenning ook zal krijgen… Purpleboy is een abstracte vertolking van een hedendaags probleem: wie bepaalt wat jouw identiteit is? Is dat niet aan de persoon, in dit geval Oscar, zelf? Voor de kijker is het pijnlijk om te zien hoe hij tijdens zijn avontuur geconfronteerd wordt met een maatschappij die hem het liefst in een hokje duwt. Een hokje dat hij nooit heeft gewild. Uiteindelijk zijn we toch allemaal mooi? Ongeacht identiteit.

Want er zijn veel verschillende identiteiten, net als dat er verschillende soorten liefdes zijn. Daarom toont het filmblok ‘Late Night: All You Need Is (Queer) Love’ de schoonheid van deze verschillende vormen. Thema’s zoals seksuele voorkeuren, kinks, identiteiten en invullingen van romantiek komen allemaal voorbij. Van kinky verrassingsfeestjes tot voorbinddildo’s, en van een ode aan het lichaam tot het creëren van je eigen bedpartner zonder botten; laat je tijdens dit filmblok verrassen door de verscheidenheid in uitingen van liefde, identiteit en seks. ‘All You Need Is (Queer) Love’ is onderdeel van het Late Night programma van Go Short, waarin niets te gek is: van elektro beats tot gekke animaties en van horror tot liefde!

1. Purpleboy; en uit ‘Late Night: All You Need Is (Queer) Love: 2. Don’t, Kiss; 3. Fuck You; 4. GUO4; 5. While I’m Still Breathing; 6. Sparkling Candles; 7. Slug Life.

De film Purpleboy is onderdeel van het filmblok ‘EU.9 What I Can’t Put Into Words’ en is te zien op zaterdag 4 april. Ook het filmblok ‘Late Night: All You Need Is (Queer) Love’ is te zien op zaterdag 4 april.