Menu Films die het onverwachte in beeld brengen
Nieuws
Films die het onverwachte in beeld brengen

Films die het onverwachte in beeld brengen

Ben je klaar om jezelf mentaal uit te dagen? En ben je opgewassen tegen een potje absurdisme? Dan ben je op Go Short op de goede plek beland. Gekke, absurde en bizarre films krijgen een podium en de logica wordt compleet overboord gegooid. Tijdens het kijken vraag je jezelf af wat er in hemelsnaam omging in het hoofd van de filmmaker: de meest huiverige en vreemde hoekjes van het menselijk brein worden getoond. Durf je het nog aan?   

Onverwachte wendingen

Onheilspellende muziek en geagiteerde gezichtsuitdrukkingen in de film Nimic (Yorgos Lanthimos, 2019) bereiden je voor op de onrust die er komen gaat. Een ontmoeting met een onbekende in de metro zorgt voor een onomkeerbare wending in het leven van een professionele cellist. Nimic stelt vragen over identiteit, perceptie, relaties en circulariteit. Het werk van de Griekse Yorgos Lanthimos, de maker van Nimic, werd al eerder voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film genomineerd.

Weg met het alledaagse

Het leven loopt niet altijd zoals het hoort te lopen. Alledaagse situaties worden in het filmblok ‘ST.3 A Strange Activity’ zonder genade van de kaart geveegd. Hoe ga je om met een meer zonder water, een geliefde die nooit meer thuiskomt of visioenen over de toekomst? En wat dacht je van rottende organen die een nieuw leven starten? De engste dingen spelen zich echter af waar je ze niet kunt zien: in het donker, buiten je tentje.

De film Nimic is onderdeel van het programma ‘International Highlights’ en vindt plaats op zaterdag 4 april. Het programma ‘ST.3 A Strange Activity’ zie je op vrijdag 3 april.