Menu Films die verbijsteren en versteld doen staan
Nieuws
Films die verbijsteren en versteld doen staan

Films die verbijsteren en versteld doen staan

Ben je klaar om jezelf mentaal uit te dagen? En ben je opgewassen tegen een potje absurdisme? Dan ben je op Go Short op de goede plek. Gekke, absurde en bizarre films krijgen een podium en de logica wordt compleet overboord gegooid. Tijdens het kijken vraag je jezelf af wat er in hemelsnaam omging in het hoofd van de filmmaker: de meest huiverige en vreemde hoekjes van het menselijk brein worden getoond. Durf je het nog aan?   

 

In existentiële crisis

Biedt de film Apfelmus (Alexander Gratzer, 2019) de oplossing voor rusteloosheid? De manier om de filosofische kwesties die door je hoofd heen racen te remmen? Wij denken van wel. Apfelmus is een absurde maar komische animatiefilm over existentiële gesprekken tussen twee ijsberen en vogels. De vogels vragen zich af welke rol ze spelen in het leven en de ijsberen fantaseren over hoe het leven als vogel zou zijn. De kalme weldoordachte gesprekken tussen de dieren zijn bijna rustgevend, maar tegelijkertijd gek om naar te kijken.

De film Apfelmus is te zien in ‘ST.4 Just A Little Patience.

Voor de echte cynicus

Misschien is het de kou, zijn het de donkere winters of zit het in hun karakter, maar de Noren zijn experts in ‘cynische cinema’. Spottende shots en zwarte humor maken de cynicus in je los. Laat je verwarren en vermaken tijdens een mockumentary en geniet van scherpzinnig sarcasme. Koel en wrang, of scherpzinnig en nieuwsgierig; deze Noorse shorts tonen onze slechtste kanten op z’n best. De Noorse producties zie je in het filmblok ‘Cynical Comedy from the North’.