Menu Films die verbijsteren en versteld doen staan
Nieuws
Films die verbijsteren en versteld doen staan

Films die verbijsteren en versteld doen staan

Ben je klaar om jezelf mentaal uit te dagen? En ben je opgewassen tegen een potje absurdisme? Dan ben je op Go Short op de goede plek. Gekke, absurde en bizarre films krijgen een podium en de logica wordt compleet overboord gegooid. Tijdens het kijken vraag je jezelf af wat er in hemelsnaam omging in het hoofd van de filmmaker: de meest huiverige en vreemde hoekjes van het menselijk brein worden getoond. Durf je het nog aan?   

 

Niets is te absurd

Raap je moed bij elkaar, maak je borst maar nat en bereid je voor op een absurd avontuur. Films vol van vage dieren, agiterende avonturen in benevelde bossen en trippende trips naar overdreven omgevingen vind je in het Late Night filmblok ‘What did I just watch’. Deze films zijn absoluut niet voor de zwakke of de kleinmoedige kijkers, ze blazen je van je stoel af. Houd je dus goed vast en bereid je voor om ondergedompeld te worden in absurdisme. De surrealistische shorts zullen je verwarren, verbijsteren en versteld doen staan (of zitten)!

1. Athleticus: Synchronised Trampoline; 2. Farce; 3. The Absence of Eddy Table

In existentiële crisis

Biedt de film Apfelmus (Alexander Gratzer, 2019) de oplossing voor rusteloosheid? De manier om de filosofische kwesties die door je hoofd heen racen te remmen? Wij denken van wel. Apfelmus is een absurde maar komische animatiefilm over existentiële gesprekken tussen twee ijsberen en vogels. De vogels vragen zich af welke rol ze spelen in het leven en de ijsberen fantaseren over hoe het leven als vogel zou zijn. De kalme weldoordachte gesprekken tussen de dieren zijn bijna rustgevend, maar tegelijkertijd gek om naar te kijken.

Voor de echte cynicus

Misschien is het de kou, zijn het de donkere winters of zit het in hun karakter, maar de Noren zijn experts in ‘cynische cinema’. Spottende shots en zwarte humor maken de cynicus in je los. Laat je verwarren en vermaken tijdens een mockumentary en geniet van scherpzinnig sarcasme. Koel en wrang, of scherpzinnig en nieuwsgierig; deze Noorse shorts tonen onze slechtste kanten op z’n best. De Noorse producties zie je in het filmblok ‘Cynical Comedy from the North’.

Het programma ‘Late Night: What did I just watch’ is te zien op woensdag 1 april. De film Apfelmus is onderdeel van het programma ‘Late Night: What did I just watch’, maar is ook te zien in ‘ST.4 Just A Little Patience’ op vrijdag 3 april. Het programma ‘Cynical Comedy from the North’ zie je op donderdag 2 april en zondag 5 april.