Menu Films om bij weg te dromen
Nieuws
Films om bij weg te dromen

Films om bij weg te dromen

Schoonheid is veranderlijk, subjectief, imperfect en overal om ons heen. Zoals Ralph Waldo Emerson zei: “Beauty without expression is boring.” Dat is één ding dat zeker is, en daarom vind je op deze twaalfde editie van het festival films en filmblokken waar de schoonheid vanaf spat. Ontdek prachtige diversiteit in identiteit en liefde. We geven je alvast een voorproefje van wat er te zien is.  

Vertel het met je lichaam

De pracht van het lichaam wordt op Go Short niet vergeten, want het lichaam vertelt verhalen als geen ander. Niets is wat je denkt dat het is en alles is in beweging. Wees niet stil maar praat met je armen en schreeuw met je benen. In het blok ‘Yes, We Dance’ wordt in vijf verschillende dansfilms de schoonheid van het menselijk lichaam en beweging getoond. Vechters die leven om te dansen, lichaamstaal in de kantoorwereld en dansende zussen; in dit blok is er een overvloed aan beweging.

Birds in the Earth (Marja Helander, 2018):

Dromerige reis door de weilanden

Schoonheid is niet alleen zichtbaar in de mens, ook de natuur is prachtig. De film Erpe-Mere (2019) beweegt in een langzaam tempo maar weet de kijker te verbazen. De Belgische Noemi Osselaer neemt je mee in de droom van een meisje dat in slaap valt op het Vlaamse platteland. Eerst lijkt het alsof ze droomt over fantastische natuur, maar na een tijdje veranderen deze mooie landschappen in psychedelische en bijna angstige beelden. De droom van het meisje is bizar en verandert de eerste indruk die de kijker van het kalme platteland had; grazende koeien transformeren in onheilspellende wezens.

Erpe-Mere – still 03

Still: Erpe-Mere

Schoonheid is voor iedereen anders en we zijn het daardoor binnen de selectiecommissie ook niet altijd eens over alle films die worden geselecteerd voor de competities. Daarom vind je in het filmblok ‘Kill Your Darlings’ de films waarvan de keuze om ze niet te selecteren het meeste pijn deed. Geniet van deze plaatjes die het net niet hebben gehaald, maar die zeker de moeite waard zijn. Kom langs en oordeel zelf!

De filmblokken ‘Yes We Dance!’ en ‘Kill Your Darlings’ zijn te zien op zaterdag 4 april. De film Erpe-Mere is onderdeel van de studentencompetitie ‘ST.3 A Strange Activity’ en is te zien op vrijdag 3 april.