Menu Filmtips voor jongeren
Nieuws
Filmtips voor jongeren

Filmtips voor jongeren

Onder het label Go Shorty! Youth bieden we vanaf nu ook programma’s aan voor jongeren. In drie programma’s, met allen een eigen thema, wordt ingegaan op de verhouding tussen mens en natuur (13+), grote dilemma’s (16+) en daaraan gekoppelde keuzes, en de reis (die belangrijker is dan de bestemming) (16+).

Mens en natuur (13+)

In dit programma staat de verhouding tussen mens en (niet-menselijke) natuur centraal: wat als het leven wordt overgenomen door oncontroleerbare krachten, waarom zijn wij zo geneigd onze omgeving met artificiële natuur te verfraaien en wat als we de rollen eens omdraaien?

Reis vs. bestemming (16+)

Men zegt altijd: de reis is belangrijker dan de bestemming. De films in dit programma gaan daar allen, op één of andere manier, over. We zien jongeren op roadtrip belangrijke gesprekken voeren en de gekste ongein uithalen. En we zien vader en zoon dichter tot elkaar komen, juist omdat ze onderweg zijn.

Grote dilemma’s (16+)

Soms sta je voor moeilijke keuzes. De vraag is dan: wat kies jij? Aan welke kant sta jij, kies je voor jezelf, durf je jezelf te laten zien? Vaak zegt de uiteindelijke keuze meer over de situatie waarin je verkeerd dan over jouzelf.