Menu Focus on Ireland
Nieuws
Focus on Ireland

Focus on Ireland

De afgelopen tien jaar zag Go Short veel korte films uit Ierland, en velen daarvan kwamen door de selectie. Kenmerkend voor Ierse korte films is dat ze van hoge artistieke waarde én vaak een publieksfavoriet zijn. Dat is dan ook de reden dat wij dit jaar dit mooie land en zijn verscheidenheid aan films uitlichten in ons programma: Focus on Ireland.

De Academy Awards van 2016 – met veel Ierse nominaties en winnaars – waren het bewijs dat het filmland Ierland een rijzende ster is met wereldwijde erkenning. Het toont dat creativiteit en ambitie door de aderen van de Ieren stroomt en dat het een land is dat hoogwaardige films aflevert met een enorme artistieke potentie.

"Ierse shorts zijn vaak publieksfavorieten."

Om de veelzijdigheid van Ierse shorts te tonen, zijn er drie programma’s samengesteld. Elk programma laat op zijn eigen manier zien waar de Ierse korte filmmakers in uitblinken. Zo is Home Sweet Home een filmblok met prachtige films over de huizen waar we in wonen en de mensen met wie we ze delen. Een ode aan die ene bijzondere plek, een thuis. Animation Nation is een diverse selectie van de meest in het oog springende korte animatiefilms door Ierlands beste animatoren. En tenslotte toont Going for Gold de Oscarwinnaars en -genomineerden, gecureerd i.s.m. Derry O’Brien van Network Ireland Television.