Menu Focus op Jacqueline Lentzou
Nieuws
Focus op Jacqueline Lentzou

Focus op Jacqueline Lentzou

Met trots verwelkomt Go Short de Griekse filmmaker Jacqueline Lentzou (29) als een van haar twee hoofdgasten. Lentzou maakt dramafilms over intimiteit en eenzaamheid. Tijdens Go Short 2019 laat Jacqueline haar prijswinnende korte films zien, geeft ze een masterclass en beantwoordt ze vragen tijdens Q&A’s en een uitgebreid interview.

Intimiteit en eenzaamheid

Jacqueline Lentzou is gefascineerd door emoties en subtiele gedragingen in het dagelijks leven. In haar films brengt ze op het oog tegenstrijdige zaken als intimiteit en eenzaamheid samen. In haar film ‘Fox’ (2016) zagen we hoe de dood, eenzaamheid en geluk elkaar kunnen afwisselen binnen de intieme sfeer van een gezin. Haar laatst verschenen film ’Hector Malot’ (2018) ging in première in Cannes en zie je dit jaar op Go Short. De film gaat over de jonge vrouw Sofia die het lastig vindt een connectie te maken met de mensen om haar heen. Gelukkig heeft ze haar hond nog.

De snel stijgende naam van Jacqueline Lentzou

Jacqueline Lentzou heeft als jonge maker snel naam gemaakt in de filmindustrie. Haar afstudeerfilm ‘Thirteen Blue’ (2013) stond op de shortlist voor de Academy Awards. Haar tweede film ’FOX’ (2016) won wereldwijd maar liefst zestien prijzen en werd geselecteerd voor de Europese Competitie van Go Short 2017. In ditzelfde jaar werd ook haar korte filmHIWA’ (2017) geselecteerd voor de Europese Competitie van Go Short.