Menu Gelderland Film Meeting: Begroten & Financieren
Nieuws
Gelderland Film Meeting: Begroten & Financieren

Gelderland Film Meeting: Begroten & Financieren

Als beginnende filmmaker heb je vaak te maken met (te) weinig budget en is de weg naar (film)fondsen soms lastig te vinden. Heb je fondsen, omroepen of toch investeerders nodig om de begroting van jouw film rond te krijgen?

Producent Loes Komen, Room for Film, zal aan de hand van concrete projecten verschillende financieringsmogelijkheden bespreken. Wat komt er allemaal bij kijken in de wereld van filmfinanciering? Ze laat zien dat door een combinatie van ambitie, slimme samenwerkingen en creatieve conceptontwikkeling met een klein budget toch een grote film gemaakt kan worden. Daarnaast zal Moniek Klabbers (Cultuurscout van De Groeispurteen Nijmeegse subsidieregeling voor jonge makers, kunstenaars en artiesten) vertellen over wat deze regeling kan betekenen voor regionale makers. Tot slot zal de GFM afgesloten worden met een borrel.

Programma: 
13.30 – 15.15 Begroten & Financieren voor de korte film
15.15 – 16.00 Borrel

Praktisch: 
Wanneer: Zondag 9 april 13.30 – 16.00
Waar: Mariënburgkapel, Nijmegen
Deelname: €15,00 (incl. 1 gratis drankje) los ticket of met een festivalaccreditatie.
Los tickets koop je hier.

Loes Komen produceert fictie films, documentaires en radio drama.

De korte films ‘En Route’ (2019, Marit Weerheijm) en ‘Marlon Brando’ (2020, Vincent Tilanus) werden beiden geselecteerd voor vele internationale filmfestivals, waaronder Berlinale Generations, Cannes Semaine de la Critique en TIFF en wonnen prijzen op GoShort, Aspen en Cinekid. ‘Grijs is ook een Kleur’ won in 2018 de Studentenoscar. In 2021 produceerde Room for Film ‘Neontetra’ (Emiel Sandtke) en ‘Heartbeats’ (Vincent Tilanus). Alle bovenstaande films werden genomineerd voor een Gouden Kalf en de films ‘En Route’ en ‘Heartbeats’ verzilverden deze nominaties.  Loes nam deel aan labs zoals Berlinale Talents & de IDFA Academy en geeft gastles op de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. In haar masterclass op Go Short zal ze vertellen over het financieren en begroten van korte films, aan de hand van twee praktijkvoorbeelden.

 

Moniek Klabbers, cultuurprofessional

Moniek Klabbers is een van de stuwende krachten achter de schermen van cultureel Nijmegen. Ze heeft de afgelopen jaren voor uiteenlopende organisaties gewerkt en zo veel ervaring opgedaan met de diverse kanten van het culturele veld. Daarnaast is ze een van de oprichters én inmiddels directeur van Het Zusje van Debbie. Door haar ruime ervaring is ze goed bekend met de culturele sector en heeft een groot netwerk. Voor de Cultuur Academy werkt ze als programmamaker en heeft ze de Groeispurt onder haar hoede. Via dit fonds en de andere mogelijkheden die de Cultuur Academy biedt probeert ze jonge makers op verschillende vlakken te ondersteunen in hun ontwikkeling.