Menu Go Green: Go Short 2018 kleurt groen
Nieuws
Go Green: Go Short 2018 kleurt groen

Go Green: Go Short 2018 kleurt groen

Nijmegen is verkozen tot European Green Capital 2018. Tijdens Go Short krijgen verschillende programmaonderdelen dit jaar een extra groen tintje.

Energie-neutrale VR bioscoop en films op aardappel-energie
Op het festivalterrein voor LUX pronkt dit jaar een nieuwe 360° Virtual Reality bioscoop in de MIR: een grote witte, energie-neutrale koepel waarin dagelijks vooruitstrevende VR filmprogramma’s te zien zijn. Naast de MIR vind je een kleine kas waar een film wordt vertoond met energie die wordt opgewekt door aardappelen.

Klik hier voor tijden en tickets van het VR programma in de MIR.

Go Green filmprogramma
Hoe verhouden wij ons tot onze omgeving en hoe leven wij daarin samen? Hoe gaan we om met ons milieu en wat is de prijs die we ervoor betalen? Hoe gaan we om met verandering, werken we samen of zijn we individueel in staat een oplossing te bieden? Geïnspireerd door de thema’s van Nijmegen Green Capital nemen we je in dit speciale filmblok mee in de groene wereld van de korte film.

Info en tickets voor Go Green vind je hier.

Award voor meest duurzame film in 48 Hour Film Project Nijmegen
Tijdens 48 Hour Film Project Nijmegen gaan teams de uitdaging aan om in een weekend een korte film te produceren. Het filmen vindt plaats in het weekend van 6-8 april en tijdens Go Short worden alle films getoond. Speciaal voor deze editie zal de Gemeente Nijmegen een award voor meest duurzame film uitreiken tijdens de door de Gemeente gehoste award ceremonie.

Info en tickets voor de filmvertoningen van The 48 Hour Film Project Nijmegen vind je hier.