Menu Go Short 2017 van start
Nieuws
Go Short 2017 van start

Go Short 2017 van start

Op woensdag 5 april is de negende editie van Go Short geopend. Het startschot om tot en met zondag 9 april niet meer met je ogen te knipperen.

Directeur Kirsten Ruber en festivalcoördinator Bart Jansen uiten hun extreme trots dat Go Short het eerste Nederlandse filmfestival is dat een ‘gouden randje’ heeft gekregen met de status als ‘Oscar qualifying’ festival.

Kirsten vertelt de eerste bezoekers van dit jaar meer over de rol van korte films in een wereld waar in een oogwenk zoveel kan gebeuren. In de post-Brexit-Trump wereld waarin we leven wordt de scheidslijn tussen waarheid en realiteit steeds vager. Juist in korte films is die scheidslijn altijd vaag geweest. “We sporen onze toeschouwers aan om de nuances te zien, om de lagen af te pellen, de eigen waarheid te vinden en uiteindelijk te reflecteren op hun eigen positie”, vertelt Kirsten Ruber.  “Korte film kent geen grenzen” voegt Bart daar nog aan toe. Duik de komende dagen helemaal in de wereld van de korte film, en houdt je ogen wijd open!

go short opening kirsten ruber