Menu Go Short 2019 krijgt nieuwe competities voor muziekvideo’s en VR
Nieuws
Go Short 2019 krijgt nieuwe competities voor muziekvideo’s en VR

Go Short 2019 krijgt nieuwe competities voor muziekvideo’s en VR

In 2019 krijgt Go Short twee gloednieuwe cross-over programma’s, gericht op VR films en muziekvideo’s. Beiden zijn zowel op Nederlandse als op internationale producties gericht. Nieuw voor Go Short en vernieuwend voor het genre is dat de programma’s onderdeel gaan uitmaken van de filmcompetitie. Films kunnen nu worden aangemeld!

Al sinds de eerste editie zoekt Go Short de randen op van de filmkunst en horen experiment, innovatie en onderzoek tot het DNA van het festival. Muziekvideo en VR zijn al langer onderdeel van de programma’s van Go Short, en door ze nu vast onderdeel te maken van de competitie toont het festival nog maar weer eens hoe breed en divers de korte film is.

Met de VR-competitie haalt Go Short de korte film uit de bioscoopzaal. Waar tijdens vorige editie nog verrast werd met vertoningen in de speciaal daarvoor ingerichte dome, krijgt het een waardig vervolg in de competitie. Muziekvideo, een medium dat vooral online succesvol is, krijgt tijdens het festival een extra dimensie door de vertoning in de zaal, met beeld en geluid zoals dat zelden wordt ervaren. Met de nieuwe competities toont Go Short een overzicht van de beste recente producties en natuurlijk staat ook hier de maker centraal. Met een Nederlandse én een internationale competitie voor muziekvideo’s krijgt het Nederlandse talent tevens een eigen podium binnen het festival.

Aanmeldingen geopend
Films kunnen nu worden aangemeld. Voor beide competities is de deadline 7 december 2018.