Menu Go Short 2019 krijgt nieuwe competities voor muziekvideo’s en VR
Nieuws
Go Short 2019 krijgt nieuwe competities voor muziekvideo’s en VR

Go Short 2019 krijgt nieuwe competities voor muziekvideo’s en VR

In 2019 krijgt Go Short twee gloednieuwe cross-over programma’s, gericht op VR films en muziekvideo’s. Beiden zijn zowel op Nederlandse als op internationale producties gericht. Nieuw voor Go Short en vernieuwend voor het genre is dat de programma’s onderdeel gaan uitmaken van de filmcompetitie.

Al sinds de eerste editie zoekt Go Short de randen op van de filmkunst en horen experiment, innovatie en onderzoek tot het DNA van het festival. Muziekvideo en VR zijn al langer onderdeel van de programma’s van Go Short, en door ze nu vast onderdeel te maken van de competitie toont het festival nog maar weer eens hoe breed en divers de korte film is.

Gezocht: de beste videoclips
Videoclips zijn vetter, visueler en fraaier dan ooit. Het zijn krachtige, indrukwekkende stukjes filmkunst en een ware lust voor het oog. Online platforms puilen ermee uit, maar er is zoveel dat we ook veel níet te zien krijgen en online komen deze cinematografische hoogstandjes weinig tot zijn recht. Go Short toont de videoclips op de best mogelijke manier: in de donkere bioscoopzaal met overdonderend beeld en geluid. Omdat videoclips inmiddels een op zichzelf staand genre vormen, vindt Go Short het hoog tijd voor een jaarlijks overzicht van de beste muziekvideo’s waarin de artistieke kwaliteit centraal staat. Het festival is hiervoor op zoek naar recente Nederlandse en internationale producties.

Platform voor muziekvideo-industrie
De officiële selectie – gekozen in samenwerking met onder andere Job de Wit (muziekjournalist en presentator van Fullscreen) – komt in aanmerking voor de Go Short Award for Best International Music Video of de Go Short Award for Best Dutch Music Video, uitgereikt door een internationale vakjury. Ook organiseert Go Short naast de nieuwe competities een inhoudelijk programma voor professionals, en zal zo hét jaarlijkse platform bieden voor de muziekvideo-industrie in Nederland.

Go Short VR Award
Met de VR-competitie haalt Go Short de korte film uit de bioscoopzaal. Waar tijdens vorige editie nog verrast werd met vertoningen in de speciaal daarvoor ingerichte dome, krijgt het een waardig vervolg in de competitie. Go Short ziet VR als belangrijke en gelijkwaardige filmvorm binnen de kortefilmwereld. Deze unieke competitie in Nederland, die zich uitsluitend richt op 360° VR-films, past goed bij het innovatieve karakter van het festival. De winnaar ontvangt de Go Short VR Award.

Aanmeldingen
Voor beide competities is de deadline voor aanmelding 7 december 2018.