Menu Go Short 2020 Geannuleerd
Nieuws
Go Short 2020 Geannuleerd

Go Short 2020 Geannuleerd

Vandaag hebben wij het moeilijke, maar onvermijdelijke besluit genomen de 12de editie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen, gepland voor 1 t/m 5 april, te annuleren. 

Gisteren maakte de Nederlandse overheid nieuwe maatregelen bekend om verspreiding van COVID-19 te voorkomen, waaronder een verbod op evenementen met meer dan 100 personen, van kracht tot en met 31 maart.   

Ondanks dat Go Short een dag later van start zou gaan, zien wij ons genoodzaakt nu te handelen. De gezondheid van onze gemeenschap heeft onze eerste prioriteit, en we achten het niet veilig voor onze bezoekers, onze partners en ons personeel om een publiek evenement te organiseren in deze globale noodsituatie. 

Na meer dan een jaar voorbereiding was het programma klaar om gepresenteerd te worden. Een gepassioneerd festivalteam van meer dan 30 personen en meer dan 150 partners maakte een uitzonderlijk programma met 327 korte films, een internationale conferentie en ontmoetingsplaats voor talent, filmprofessionals en publiek, een schoolprogramma voor 3.500 scholieren en nog veel meer. Dit alles met veel liefde en energie. De kracht van Go Short is dat wij mensen bij elkaar brengen en een podium creëren voor gesprek, discussie en educatie. Daarnaast is het zorgvuldig samengestelde programma ingebed in een internationale context en agenda. Zodoende is uitstel geen optie. 

We houden van korte films, filmmakers en de industrie daaromheen en haar dynamische, innovatieve en creatieve kracht. We zien zelfs al dat vanuit deze onwerkelijke situatie nieuwe ideeën opkomen. Vanaf morgen zullen we ons, op een veilige manier, verenigen om ervoor te zorgen dat we het platform voor talent te blijven en onze doelen overeind te houden. We zullen zo snel als mogelijk contact opnemen met iedereen die betrokken is. In de tussentijd, zorg goed voor jezelf en anderen. Check onze website en socials voor de laatste updates en andere activiteiten rondom Go ShortWe hopen je te kunnen verwelkomen op de 13de editievan 14 t/m 18 april 2021. 

* Indien je tickets hebt gekocht nemen wij komende week contact met je op.