Menu Go Short Arnhem 2022
Nieuws
Go Short Arnhem 2022

Go Short Arnhem 2022

Go Short Arnhem is right around the corner. Van 8 tot en met 11 september 2022 knallen de korte films van het grote doek in filmtheater FOCUS en verzorgen we een interessante randprogrammering met Rozet en het Modekwartier.

 

Voor de vierde keer op rij laat Go Short van zich horen in Arnhem om op deze manier het provinciale en regionale filmklimaat een boost te geven. Go Short Arnhem is een jaarlijks terugkerend kortefilmfestival voor een breed en divers publiek.

Dit gaat gepaard met de Gelderse competitie – waar het Gouden Hert gewonnen kan worden – en met veel netwerkmogelijkheden voor talentvolle, lokale makers. Daarnaast organiseren we filmvertoningen op interessante plekken door de stad tijdens het evenement Off the Walls en presenteren we internationale programma’s die inspelen op actuele thema’s.

De deadline voor het insturen van je film is inmiddels verstreken. Het was tot 27 juni 2022 mogelijk om je film in te sturen.

Waarom Go Short Arnhem?

Bij Go Short draait alles om de filmmakers. Als culturele organisatie vindt Go Short het dan ook van levensbelang om filmmakers, groot en klein, een kans te geven om hun films aan het grote publiek te laten zien en om deze makers verder te zien groeien en zich ontwikkelen.

We willen niet dat het talent uit onze regio verloren gaat. Daarom stimuleren we deze makers al in een vroeg stadium van hun carrière. Daarom focussen we ons tijdens Go Short Arnhem met name op al het lokale talent dat onze provincie rijk is.

Een heel tastbaar voorbeeld waaruit dit blijkt, is de Gelderland Film Pitch. Uit de vele aanmeldingen die we binnenkrijgen en een secuur selectieproces, komen drie winnaars uit de pitch. Deze drie winnaars krijgen ieder minimaal € 5.000,- om hun plan uit te voeren. Omroep Gelderland vult dit startkapitaal aan tot €7.500,-. Het overige budget zamelen de makers zelf in door middel van crowdfunding.

Maar dat is niet alles. We blijven de winnaars van onze Gelderland Film Pitch volgen na Go Short Arnhem en ondersteunen hen door het hele productieproces heen, van scriptschrijven tot distributie. We geven hun films ook een plek binnen de programmering van Go Short Nijmegen van het daaropvolgende jaar. Op deze manier gaan we duurzaam om met lokaal talent.

Go Short Arnhem en de Gelderland Film Pitch worden ondersteund door Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds, Omroep Gelderland, Ondernemersfonds Arnhem, en mede mogelijk gemaakt door Focus Filmtheater, Rozet en Gelders DOEK.