Menu Go Audio
Nieuws
Go Audio

Go Audio

 

Go Audio

Spits je oren voor Go Audio: de audiokrant van Go Short! Voor het eerst zorgen de Go Short Audio Reporters, bestaande uit de getalenteerde Lisa Weeda, Corinne Heyrman, Lot Veelenturf en Willemijn Kranendonk, voorafgaand en tijdens het festival voor oorstrelend nieuws over de 9e editie van Go Short. Reviews van films, korte verhalen en interviews met programmeurs en makers die je niet wil missen.

Abonneer je nu op onze SoundCloud om alvast de festivalsfeer te proeven en luister tijdens het festival dagelijks naar alle ins- en outs van het festival. Onderweg en natuurlijk op het festival.

Afbeelding Go Short Audio Reporters_

Go Short Audio Reporters

LOT VEELENTURF (1996) schrijft poëzie en proza en maakt illustraties. In haar werk probeert ze een verhaal zo lichamelijk mogelijk te vertellen. Lot zit in het tweede jaar van de studie Creative Writing aan ArtEZ en is momenteel bezig een verhalencollectie te maken waarin ze haar eigen positie op het gebied van gender onderzoekt. Lot heeft onder meer voorgedragen bij Art Release Festival, De Mus en Nieuwe Types.

WiILLEMIJN KRANENDONK zit in het tweede jaar van de opleiding Creative Writing, en is zoals ze zelf zegt: ‘een schrijver in wording’. De personages in haar gedichten en korte verhalen zijn op zoek naar hun juiste plek in onze chaotische wereld. Naast het schrijven werkt ze aan een documentaire over opgroeien, is ze programmamaker bij boekhandel Hijman Ongerijmd en schrijft ze wekelijks voor www.abcyourself.nl.

CORINNE HEYRMAN (1994) maakt theater en schrijft poëtische bedenkingen. In 2016 studeerde ze af aan de opleiding Woordkunst in Antwerpen met een beeldende collage voorstelling met bewoners van de wijk Luchtbal. Ze vindt het belangrijk om als maker een verhouding aan te gaan met de maatschappij. Momenteel is ze leerkracht Woord aan de Academie van Ekeren, werkt ze voor Radio Begijnenstraat in de gevangenis van Antwerpen en schrijft ze aan de theatervoorstelling This Trumpet waarvoor ze met een trompet door Antwerpen trekt. Corinne zit in een talentontwikkeltraject van Literair Productiehuis Wintertuin.

LISA WEEDA (1989) schrijft proza,  theater en non-­fictie. In 2015 studeerde ze af aan ArtEZ Creative Writing. Lisa maakt het  literaire programma Mooie Woorden in Utrecht. Haar werk verscheen in de Revisor, Tirade, Das Magazin, De Titaan en op De Optimist. In 2015/2016 zat ze in het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds, waarvoor ze afreisde naar Oekraïne om onderzoek te doen naar het vaderland van haar oma. In november 2016 verscheen haar chapbook De benen van Petrovski, een literair verslag van die reis. Het chapbook verscheen in het kader van de talentontwikkeltrajecten van Literair Productiehuis Wintertuin waar Lisa in zit.

Go Short Audio Reporters is een samenwerking tussen Wintertuin / De Nieuwe Oost en de studie Creative Writing van ArtEZ hogeschool voor de Kunsten.