Menu Go Short Hoogtepunten Donderdag
Nieuws
Go Short Hoogtepunten Donderdag

Go Short Hoogtepunten Donderdag

De tweede dag van Go Short is alweer aan ons voorbij gevlogen. En wat een prachtige, goedgevulde dag was het weer. We praten je graag bij over wat je eventueel gemist hebt!

Radboud Reflects
Hoe echt is Virtual Reality? Kun je met Virtual Reality straks meevliegen met Superman? Deze vragen en méér werden besproken in de uitverkochte lezing van hoogleraar cognitieve filosofie Marc Slors tijdens het Radboud Reflects programma. Bezoekers konden daarna VR-films bekijken. Eén ding is zeker: VR is een bijzondere ervaring! Grijp nu je kans, want tijdens Go Short zijn er nog meer VR films te zien!

Focus on Ireland:
Tijdens deze editie van Go Short staan films uit het prachtige Ierland centraal. Tijdens Animation Nation waren zeven prachtige animatiefilms te zien. De shorts van Home Sweet Home richtten zich op  wat een huis een thuis maakt. Tijdens Go Short zijn er nog meer Ierse films te zien, dus neem hier zeker een kijkje!

Competitions
Tijdens Go Short worden er ook meerdere filmprijzen uitgereikt. De genomineerde films uit onze diverse competities zijn uiteraard ook te bekijken!  Gisteren werden er al een aantal vertoond over uiteenlopende onderwerpen. Onder andere zomerse herinneringen en het (terug)pakken van controle kwamen aan bod.

Go Green
Nijmegen is natuurlijk een prachtige groene stad, wat het de perfecte locatie maakt voor de aparte filmspecial Go Green. De films uit dit programma richtten zich namelijk op de wereld om ons heen, zonder dat het David Attenborough-natuurfilms werden. In plaats daarvan kon je zeven films zien over hoe de wereld er in de toekomst uit zou kunnen zien.

KLIK: Weird, Out There and Over The Top Animation
Liefhebbers van keiharde humor zaten gisteren goed bij KLIK: Weird , Out There and Over The Top Animation. De korte films in dit programma waren niet bang om met hun grappen het randje op te zoeken. Dit bleek goed in de smaak te vallen bij de goedgevulde zaal. In een goede bui verliet het publiek de LUX om nog een drankje te drinken bij het feestje Go Riley’s.