Menu Go Short Hoogtepunten Vrijdag
Nieuws
Go Short Hoogtepunten Vrijdag

Go Short Hoogtepunten Vrijdag

Voordat je het weet, is het alweer vrijdag en kijkt iedereen uit naar het weekend. De prachtige shorts die je deze dag kon zien, verdienen het echter om wat langer bij stil te staan. Mocht je het gemist hebben, dan geven we je graag een update.

Cats vs Dogs
De strijd barstte los. Aan de kaartverkoop was niet te zien wie er hebben gewonnen, want beide zalen zaten goed vol! De trouwe viervoeters ontroerden en vermaakten door diverse korte films. Zo waren er documentaires, animaties en muziekvideo’s. Maar ook de katten wisten de harten van de bezoekers te stelen. De tranen rolden over de wangen door de vele YouTube video’s van onze lieve maar o zo klunzige vriendjes.

 

Eva Weber
Eva Weber – maakster van korte films en een van de hoofdgasten van deze 10e editie van Go Short – gaf na de vertoning van het Visual Poetry-programma een interview.  Onder het genot van een Gin & Tonic gaf zij tips aan nieuwe talenten over het betreden van de filmbranche. Zo vertelde ze hen over het belang van netwerken en het vermogen om met afwijzing om te gaan.

 

Oscar Shorts Animation
In de avond kreeg ons publiek de kans om alle Oscar-genomineerde films in de categorie Animatie te zien. De selectie was divers, van een sprookje gebaseerd op het werk van de schrijver Roald Dahl tot aan een short over de liefde van een sporter voor basketbal. Nu rust de zware taak van het kiezen van de beste film in de handen van de Oscar jury – maar wie weet heeft het publiek ook al een keuze kunnen maken?

 

‘Friday the 13th’
Als afsluiter van deze vrijdag de 13e konden fans van griezelige zaken terecht bij het programma Friday the 13th. Dat er genoeg animo voor het spookachtige was, werd al snel duidelijk. De zaal zat namelijk bomvol. In totaal waren er in dit programma zeven ijzingwekkende korte films te zien. Hopelijk heeft iedereen vannacht wel kunnen slapen, want ook vandaag hebben we weer een vol programma!