Menu Go Short Hoogtepunten Zaterdag
Nieuws
Go Short Hoogtepunten Zaterdag

Go Short Hoogtepunten Zaterdag

Ook de vierde dag van Go Short zat weer bomvol hoogtepunten. Kon je er niet bij zin of wil je gewoon nog even nagenieten? Geen probleem, we sommen het beste van de vierde dag graag even voor je op!

Go Short Awards
Gisteren was het dan zover. De winnaars uit onze verschillende competities werden eindelijk bekendgemaakt! De grote winnaars zijn Coyote (Animation), Orogenesis (Art Film), Anthony, The Invisible One (Documentary), Strange Says the Angel (Fiction), Listen (Vevam Go Short Award for Best Dutch Short Film), Sog (Go Short Encouragement Award) en Wild Horses (Moviezone Award / Nijmegen Youth Award). Verder werd er tijdens de award-show extra aandacht besteed an Word! en Juck [Thrust]

Juck
De hoofdrolspeelsters van de film Juck [Thrust] waren zelf gisteren ook aanwezig op het festival. In de middag vormden de danseressen van Juck samen met onze bezoekers een menselijke ketting als statement voor vrouwelijkheid, kracht, energie, protest, therapie, actie, tolerantie en beweging.

Talkshow Paviljoen: Noël Loozen & Vincent Tilanus
Noël Loozen en Vincent Tilanus waren te gast. Noël vertelde over zijn film Botanica, een film over de moeilijkheden van huwelijk en seks, opgenomen in de klamme omgeving van een tuincentrum. Vincent sprak over zijn film Junkske die geheel opgenomen is in Groesbeek. Zelfs de figuranten waren gewone inwoners van Groesbeek; origineler gaat bijna niet. Over Go Short waren beide regisseurs enthousiast. Leuke feitjes, interessante inzichten en de fantastisch vlotte host maakten deze talk tot een succes!

Talent Day Campus Pitch Session
Op deze inspirerende dag hebben een hoop jonge filmtalenten de pitch van hun korte film gepresenteerd aan ons panel vol filmprofessionals. De gepresenteerde ideeën waren verbazingwekkend, bijzonder en soms ontroerend. Van de liefde tussen een jongetje en zijn vis tot aan een Libanese coming-of-age film over wraakzucht en misbruik; alle thema’s kwamen aan bod. Wat vooral werd benadrukt was het belang van goed onderzoek doen, veel ervaring opdoen, internationaal richten en natuurlijk heel veel oefenen!

Dziga Masterclass
In deze masterclass was Paul van Ruven aan het woord tijdens een interactieve presentatie gevolgd door een inspirerend interview met de filmmakers Tim Smit en Nico van den Brink. Eerst gaf Paul het publiek wat tips over het maken van films. Tegen kritiek kunnen, risico’s nemen en geloven in je werk zijn hierin belangrijke eigenschappen. Films maken is durven! Ook het interview met Tim en Nico bood interessante inzichten in de wereld van filmmakers die hun kunst tot aan Hollywood wisten te tillen. Ze waren het er over eens dat een film een speciale vibe moet afgeven die je meteen voelt: dit is magisch.