Menu Go Short hunkert naar contact!
Nieuws
Go Short hunkert naar contact!

Go Short hunkert naar contact!

Een ding dat duidelijk is, is dat wij verlangen naar contact! Een groot thema in films geproduceerd in het afgelopen jaar, is toch wel het missen van sociaal contact, de gevolgen van Covid-19 op je gemoedstoestand en eenzaamheid. In verschillende films op Go Short On-Demand klinkt dit onderwerp door en die tippen we graag. Ook in Go Short Live op 16 april focussen we op dit thema, en natuurlijk geven wij alle professionals de mogelijkheid contact te maken met filmmakers en andere betrokkenen in het vak in onze virtuele festivalomgeving. 

Go Short Live 3: We missen je! 

Mis jij het Go Short festivalgevoel? Neem dan deel aan onze interactieve online liveshow!  

De positieve conclusie van deze coronatijd is toch wel dat het eens te meer duidelijk is geworden dat we mensen om ons heen verlangen. In dit programma kijken we aan de hand van zes films naar de rol van de ander. Verwerk je problemen beter als je ze deelt; ook al is dat met een onbekend publiek door middel van een film? Is digitaal contact zoals chatten of videobellen wel waardevol, of maakt het juist eenzaam? En welke invloed hebben onbekenden om ons heen op ons gemoed? Van een bloeide maatschappij tot een samenleving in verval en van roddelende vrienden tot een complimentje van een vreemde – alles wordt in deze films en nagesprekken besproken!  

Tijdens deze interactieve livestreams kies je zelf naar welke online zaal je gaat. In zaal 7 bekijk je verrassende films uit de competitie en luister je naar verdiepende gesprekken met filmmakers en gasten. In onze online festivalbar praten we met leuke gasten die plaats nemen aan de bar, doen we leuke challenges en krijgen we een kijkje achter de schermen. Maar dat niet alleen, je kunt ook aansluiten bij de Go Short Online Watch Party, waar je gesprekken kunt voeren met andere festivalbezoekers en al je vragen aan onze host kunt stellen. Helemaal coronaproof dus! 

De host van deze avond in zaal 7 is Luuk Heezen, programmamaker. Hij gaat o.a. in gesprek met filmmaker Jean Costa over zijn film Naughty Spot. 

De films die deze avond worden getoond zijn:
> My Uncle Tudor, Olga Lucovnicova
This day won’t last, Mouaad El Salem
CorrespondenceDominga Sotomayor & Carla Simón
Naughty Spot, Jean Costa
MosaicImge Özbilge & Sine Özbilge
DustinNaïla Guiguet 

Tickets voor de livestream kosten €6,50 en zijn hier verkrijgbaar. 

Go Short On-Demand

Van 8-25 april bekijk je alle films die Go Short te bieden heeft. Go Short On-Demand is ingericht met verschillende carrousels, waarin per thema films zijn gebundeld. We lichten graag twee carrousels uit die aansluiten bij het missen van sociaal contact en eenzaamheid.  

Meeting New People 

Een carrousel met onder andere de Nederlandse première Agapé (Márk Beleznai), een film waar duidelijk de spanning te voelen is, en de internationale première Naughty Spot (Jean Costa). Naughty Spot reflecteert op de online datecultuur van de queer community op Corsica. In Go Short Live is Jean Costa aanwezig om te praten over zijn film, en je kunt op de filmpagina terecht voor een Q&A. Deze film is onderdeel van de studentencompetitie en maakt kans op de Encouragement Award t.w.v. €1500.  

Friendship 

Een carrousel over vriendschap, met onder andere de film MARLON BRANDO (Vincent Tilanus) over de relatie van de queer tieners Cas en Naomi. Deze film is tevens onderdeel van de Nederlandse competitie en maakt daarom kans op de Go Short VEVAM Award t.w.v. €5000.  

Virtuele festivalomgeving 

Go Short heeft een virtuele festivalomgeving gecreëerd voor alle professionals. Hier vinden zowel Industry evenementen, als een wekelijkse lunch en borrel plaats. De ideale kans om in contact te komen met andere filmmakers en professionals en deel te nemen aan ons Industry programma! 

Deelnemen aan onze virtuele festivalomgeving kan door middel van een Go Short+ Pro Access, een Industry programma ticket of een This Is Short industry ticket. Nog geen ticket? Koop je toegang hier