Menu Call for Curators Go Short 2024
Nieuws
Call for Curators Go Short 2024

Call for Curators Go Short 2024

Go Short is op zoek naar nieuwe verhalenvertellers!

Als je een urgent verhaal wilt vertellen door middel van filmprogrammering, en vooral als je vindt dat jouw standpunt ondervertegenwoordigd is of jouw verhaal onverteld blijft, dan is Go Short op zoek naar jou. Go Short creëert ruimte binnen het curatorenteam voor externe experts en talenten. Elk jaar kiest het festival een aantal actuele onderwerpen en verdiept het zich in verschillende aspecten van deze zaken door middel van verschillende film(georiënteerde) programma’s. De filmprogramma’s worden – eventueel vergezeld van een contextprogrammering – fysiek gepresenteerd op het festival in april.

Met deze oproep wil Go Short nieuwe ruimte bieden aan curatorieel talent. Go Short wil een deel van de programmering openstellen voor getalenteerde curatoren van buiten de bestaande festivalstructuren, met als doel een meer divers team van curatoren. We zoeken iemand die een onderwerp kan contextualiseren met films en/of andere audiovisuele media, maar ook met een goede motivatie. Minder ervaring met het programmeren van korte film? Geen probleem, het programmeerteam van Go Short kan hulp bieden. Uiteindelijk ontwikkel je een filmprogramma (voor de bioscoop of andere ruimtes), verzamel je extra context en presenteer je het programma aan het publiek.

Go Short biedt een curatoriële vergoeding, accommodeert je verblijf op het festival en helpt bij het dekken van de reiskosten. Go Short zorgt voor de filmrechten, de vertoningskosten en de productie van de vertoningen.