Menu Go Short lanceert tweedaags filmfestival in Arnhem
Nieuws
Go Short lanceert tweedaags filmfestival in Arnhem

Go Short lanceert tweedaags filmfestival in Arnhem

In de zomer van 2019 maakt Go Short de oversteek naar Arnhem en viert samen met Gelders DOEK, hét platform voor cinema uit de regio en het filmtheater Focus Arnhem de kortste nacht van het jaar. In het weekend van 21 en 22 juni zijn er volop korte films te zien in Arnhem. Het evenement richt zich op een breed publiek en biedt met name een nieuw, groot platform voor filmtalent uit de regio. De afsluiting wordt gevierd met de uitreiking van de Gelderse filmprijs het Gouden Hert. Go Short wil het Gelders filmklimaat een boost geven en begeleidt regionale makers in het pitchen, produceren en distribueren van nieuwe filmprojecten.

Gelders filmtalent voorop
Het aanbod en de kwaliteit van regionale producties, met name van kort formaat, groeit flink. Vandaar dat Go Short haar programmering tijdens de kortste nacht vanaf 2019 in samenwerking met onder andere filmtheater Focus en Gelders DOEK uitbreidt naar Arnhem. Naast verschillende bijeenkomsten en workshops voor filmmakers zijn er korte films te zien tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht. Bijzonder is dat er niet alleen plek is voor autonoom werk, maar ook voor artistieke opdrachtfilms en commerciële producties. Filmproducties kunnen vanaf heden ingezonden worden. Go Short en Gelders DOEK kiezen de beste films die op 22 juni strijden om het Gouden Hert, de nieuwe Gelderse filmprijs, die een vaste plek krijgt in het festival. De leden van Gelders DOEK, voornamelijke bestaande uit ervaren filmmakers, kunnen hun stem uitbrengen en kiezen hiermee de winnaar van het Gouden Hert. Naast regionale producties is het beste uit de selectie van het internationale festival in Nijmegen te zien en lanceren Go Short en Deep End Film de eerste Arnhemse editie van de bijzondere urban filmwandeling Off The Walls. Tijdens deze wandeling transformeren de muren van de stad Arnhem tot het witte doek.

Van pitch tot prijs, een boost voor Gelders filmtalent
Go Short zet zich al tien jaar in voor een goed internationaal én lokaal korte filmmakersklimaat en neemt een belangrijke rol in als het gaat om talentontwikkeling in de nationale filmindustrie. Go Short gaat Gelderse makers door het jaar heen nog meer ondersteunen en lanceert rondom het nieuwe evenement De Gelderland Film Pitch. In dit begeleidingstraject kunnen regionale makers filmplannen pitchen, produceren, vertonen en distribueren. Het Filmfestival van de Kortste Nacht en de Gelderland Film Pitch worden onder andere ondersteund door de Gemeente Arnhem en de Provincie Gelderland.

Aanmelden van films voor Filmfestival van de Kortste Nacht kan hier