Menu Go Short onderdeel van My Darling Quarantine Short Film Festival!
Nieuws
Go Short onderdeel van My Darling Quarantine Short Film Festival!

Go Short onderdeel van My Darling Quarantine Short Film Festival!

Go Short is onderdeel van het nieuwe, online kortefilmfestival My Darling Quarantine! Het festival is gestart op maandag 16 maart en gaat zolang als nodig door. Elke week, van maandag tot en met zondag, presenteert het festival een programma van zeven korte films die je gratis kunt bekijken. Vervolgens stem je op jouw favoriet en kun je een donatie doen via GoFundMe. Het gedoneerde bedrag gaat naar goede doelen. Kijk en help je mee?

Samen staan we sterk

De filmindustrie wordt wereldwijd hard getroffen. Veel evenementen zijn uitgesteld of gecanceld door de huidige COVID-19 situatie die zich uitspreidt over de wereld. Zo is ook de 12de editie van Go Short geannuleerd. Maar ook het Glasgow Short Film Festival, Short Waves Festival in Polen en Canada’s Festival Regard en events zoals CPH:DOX in Kopenhagen, SXSW in Texas, Tribeca in New York en Vision du Reel in Nyon.

Gezamenlijk wordt er gezocht naar alternatieven in deze tijd waarin mensen thuis moeten blijven. Wereldwijd verenigen filmfestivals waaruit dit initiatief is opgebloeid. Programmeurs van onder meer Cannes, Berlijn, Venetië, Locarno, Black Nights en Go Short verenigen zich en stellen films beschikbaar. Dit festival wordt gehost op het platform Talking Shorts, en helpt geld in te zamelen voor zij die vechten tegen COVID-19 en voor de events en mensen die zijn benadeeld door de huidige situatie.

Dystopische films

Het My Darling Quarantine Short Film Festival heeft hulp ingeroepen van filmprofessionals van over de hele wereld om films te verzamelen met een dystopisch thema. Go Short heeft als eerste Nederlandse filmfestival korte films beschikbaar gesteld.

Elke week, van maandag tot en met zondag, presenteert het festival een programma van zeven korte films, die je gratis online kunt bekijken. Vervolgens stem je op jouw favoriete film en kun je een donatie doen. Van het gedoneerde geld wordt 50% geschonken aan Artsen Zonder Grenzen, dé globaal opererende gezondheidsorganisatie. De andere 50% gaat naar een goed doel focussend op culturele instituten en culturele medewerkers die zijn getroffen en die de komende maanden en zelfs jaren organisatorische en financiële uitdagingen gaan tegenkomen.