Menu Go Short op de Nijmeegse Kunstnacht: 17 september
Nieuws
Go Short op de Nijmeegse Kunstnacht: 17 september

Go Short op de Nijmeegse Kunstnacht: 17 september

Komende zaterdag vindt de Nijmeegse Kunstnacht weer plaats! Ontdek in één nacht wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft. Op ruim 25 locaties in Nijmegen zie je onverwachte optredens, verrassende kunstinstallaties en unieke cross-overs van muziek, dans, beeldende kunst, film, theater, multimedia, wetenschap, literatuur en poëzie. En korte films zie je op maarliefst twee locaties deze editie van de Kunstnacht: In het Festivalhuis en bij Extrapool.

Shuffle & Shift

Locatie: Extrapool (locatie 12)

Route: Paars 

Samen met Extrapool presenteren we Shuffle & Shift. De korte film wordt opengebroken door multimediaal te experimenteren. Zet een koptelefoon op en ontdek wat er gebeurt als beeld, geluid en narratief elkaar loslaten. Bezoek tijdens Kunstnacht de silent disco van de korte film, ‘kijk’ een korte film op de riso drukpers of shuffle zelf met de ervaring van film.

Tijdens Kunstnacht 2022 zoeken we met productiehuis en kunstruimte Extrapool het spanningsveld op tussen de belangrijkste elementen van zowel korte als lange film: beeld, geluid en narratief. Soundtracks en sounddesign hebben een niet te onderschatten impact op onze ervaring van films. Deze aspecten worden uit elkaar gehaald en je krijgt de kans om deze op een onverwachte manier afzonderlijk van elkaar te ervaren. Wat gebeurt er als je alleen een soundtrack beluisterd, of het geluid van de ene film koppelt aan een ander beeld? Of wanneer film eens niet geprojecteerd wordt, maar uit een risodrukpers komt rollen? Kortom: korte film zoals je deze nog nooit eerder hebt ervaren!

Met drie schermen met drie verschillende films verspreid door Extrapool en een silent-disco-stijl koptelefoon voor iedere bezoeker, ga je dit spanningsveld zelf onderzoeken. Schuifel langs de films, shuffle door de soundtracks en laat je verrassen!

Go Short x Music Meeting x InScience x Wintertuin

Locatie: Festivalhuis (locatie 14)

Route: Geel 

We vieren er feest, huilen er in de regen en we bewegen ons erover voort: geen enkele publieke ruimte heeft zo’n mystieke en culturele aantrekkingskracht als de straat.

Aan de hand van literatuur, film, wetenschap en muziek worden de sensaties van de straat tot leven gewekt in het Festivalhuis. Maak kennis met persoonlijke verhalen over het leven buitens(t)huis, hoor hoe geluiden de straat inkleuren en verander je blik op het stadse leven. Duik tussen de voegen van straatklinkers om voorgoed anders te kijken naar de straat.

Het programma in het Festivalhuis is een samenwerking door Go Short, Music MeetingInScience en Wintertuin.