Menu Go Short op Grondfest: Modern Resistance
Nieuws
Go Short op Grondfest: Modern Resistance

Go Short op Grondfest: Modern Resistance

Grondfest neemt Nijmegen over op 30 september en 1 oktober. Twee dagen lang staat de stad in het teken van de democratie. Go Short is erbij en verzorgt een filmprogramma over modern verzet in de Lindenberg op zaterdag 1 oktober 2022.

Modern Resistance

In een tijd waar crisis op crisis stapelt, groeit de roep om verandering. De 21e eeuw vraagt om andere vormen van verzet. In een tijd van alom aanwezige surveillance, globalisering, verschuivende geopolitieke verhoudingen en digitalisering wenden verzetsstrijders zich tot nieuwe middelen om hun doelen na te streven. In dit programma toont Go Short hoe een nieuwe generatie op hun eigen manier de strijd aangaat tegen gangbare ideologieƫn, het grootkapitaal en de onzichtbaarheid van de machthebbers.

Kom op 1 oktober langs bij de Lindenberg in de Valkhofzaal en bekijk dit programma. De inloop begint om 17:00 en om 18:00 en het programma duurt tot 18:45.

Grondfest

Het festival is gevuld met lezingen en debatten van kritische denkers. Zo geven Joris Luyendijk en Dilara BilgiƧ een minicollege over wat privileges doen met onszelf en de maatschappij, leert DeGoedeZaak je in een workshop hoe je campagne moet voeren en verzorgt LUX een film met debat.

Je kunt deelnemen aan lezingen, debatten, activiteiten en workshops. Grondfest is voor iedereen die werkt met en voor de democratie, maar juist ook voor wie dat (nog) niet doet. Voor jong en oud, van links tot rechts, met verschillende meningen en achtergronden en vanuit alle hoeken van onze samenleving. GrondFest geeft ruimte aan een open debat over onze democratie en samenleving. Iedereen is welkom en mag meedoen, want ieders stem doet ertoe in een democratie.

Reserveer hier je gratis plaats voor programma’s uit het blokkenschema van Grondfest.

Wil je weten wat Go Short nog meer organiseert de komende maanden? Bekijk onze agenda.