Menu Go Short presenteert een online festival
Nieuws
Go Short presenteert een online festival

Go Short presenteert een online festival

NIEUWS! On demand kortefilmfestival van 15 april – 13 mei.

De 12e editie van Go Short zou na de geplande opening van gisteren vanaf vandaag in volle gang moeten zijn.

Hoewel we het helaas niet waar kunnen maken om een inspirerende 5-daagse ontmoetingsplek te zijn voor kortfilmtalent & -liefhebbers uit heel Europa, presenteren we vanaf 15 april een spannend online alternatief.

Samen met verschillende internationale festivals ontwikkelen we momenteel ons eigen streamingplatform. Over twee weken, op 15 april, lanceren we het on demand kortefilmfestival Go Short Online, waarmee we alsnog een groot deel van het originele festival presenteren. Onder andere de officiële competities van Go Short 2020, met uitzondering van de VR-selectie, en onze In Focus en Current Issues programma’s zullen online te zien zijn. Meer informatie over het programma, de data van online kaartverkoop en de award ceremonie volgt binnenkort. Het educatieprogramma zal later dit jaar online beschikbaar zijn voor vertoningen op aanvraag. 

Met Go Short Online eren we de filmselectie en programmering van 2020, ons talentenplatform en de opstap naar internationale filmprijzen als de Oscars, European Film Awards, en BAFTA’s. Kortom, we presenteren het beste dat Go Short 2020 te bieden heeft! Daarnaast onderzoeken we alternatieve data en onlinemogelijkheden voor onze distributie en andere jaarrond activiteiten zoals de Gelderland Film Pitch. Meer informatie hierover volgt in de aankomende weken.  

Het op korte termijn reorganiseren van een festival dat doorgaans jaarlijks 650 filmprofessionals trekt en in vijf en een halve dag zo’n 20.000 bezoekers mag verwelkomen, is niet alleen een technische uitdaging, maar ook een enorme inspanning voor het hele team. We zijn daarom des te meer verheugd dat veel van onze partners ons al hun voortdurende steun hebben beloofd. Go Short wil alle filmmakers en betrokken professionals bedanken voor hun enorme flexibiliteit in deze moeilijke tijd. Zorg goed voor jezelf en elkaar en we zien je vanaf 15 april online!