Menu Go Short presenteert: individuele scriptcoaching!
Nieuws
Go Short presenteert: individuele scriptcoaching!

Go Short presenteert: individuele scriptcoaching!

Go Short ondersteunt het kortefilmtalent zoveel mogelijk en creëert een broedplaats door vele verschillende ontmoetingen tijdens het festival. Dit jaar organiseert Go Short weer meerdere activiteiten voor Nederlandse scenaristen, waaronder een serie één-op-één scriptcoaching sessies in samenwerking met Stichting Lira.  

Je krijgt de kans je script of treatment voor te leggen aan één van vier vooraanstaande Nederlandse scenarioschrijvers. In een sessie van 45 minuten zullen zij je persoonlijke feedback geven op je tekst. Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen over je stijl en visie, advies in te winnen over de werkwijze van de scriptcoach en dieper in te gaan op jouw werk als scenarioschrijverDe coaches zijn dit jaar Chris Westendorp, Moniek Kramer, Shariff Nasr en Sytske Kok en vinden plaats op 4, 5 of 6 april tijdens Go Short 2019.

Deelname is gratis.

Voorwaarden:

  • Het script of treatment moet Nederlandstalig zijn en bedoeld voor een korte film.
  • Deelnemers moeten ten minste één script hebben geschreven dat verfilmd en publiekelijk vertoond is (bioscoop, televisie of festival).

Aanmelden of vragen? Mail voor 25 maart een korte motivatie, filmografie en jouw eerste twee voorkeuren voor dag, tijd en coach naar Katinka Schlette katinka@goshort.nl.

chris

Chris Westendorp studeerde in 2001 af aan de Filmacademie als documentaireregisseur. Bekend van documentairewerk ‘Mohammed’, ‘Ongeletterd’. Ze schreef ‘One Night Stands’, ‘Bitch Fight (Van God Los)’, de telefilm ‘Jongens’ en speelfilm ‘Dorsvloer Vol Confetti’. Als script-consultant werkte ze o.a.mee aan de films ‘Kan Door De Huid Heen’ en ‘Olifantenvoeten’, die beide Gouden Kalveren wonnen.

moniek

Moniek Kramer studeerde af als regisseur van de Theaterschool te Amsterdam en als scenarioschrijver van het Maurits Binger Film Institute te Amsterdam. Ze schreef scenario’s voor ‘Madame Jeanette’ en ‘Lucia de B.’, tele-films ‘Deining’ en ‘Zadelpijn’, en TV-series. Kramer coacht scenaristen, theatermakers, filmstudenten en schrijvers en is – naast lesgeven en coachen – bezig met het opzetten van een web-serie en een TV-serie.

shariff

Shariff Nasr is regisseur en scenarioschrijver met een talent voor zowel dramatische als komische vertellingen. Zijn hart ligt vooral bij het maken maatschappelijk betrokken projecten. Zo schreef en regisseerde hij buiten veel prijswinnende korte films, komedieseries en commercials ook meerdere (serious) games en 21 poëzieclips. Als schrijver kan je hem onder andere kennen van ‘Het Schnitzelparadijs’ en de serie ‘Oh My God’.

sytske

Sytske Kok studeerde af als schrijver en regisseur aan de Nederlandse Filmacademie en het Binger Filmlab. Ze regisseerde onder andere de internationaal bekroonde korte film ‘The Chinese Wall’. Ze schreef het script voor de tv-film ‘Tunnel Vision’, geregisseerd door Stefano Odoardi. Ze heeft de korte animatiefilm ‘Cycle’ geschreven en co-geregisseerd.

Go Short Industry Day

Naast de scriptcoaching sessies zijn er tijdens de jaarlijks terugkerende Industry Day op Go Short nog vele andere activiteiten voor en door professionals uit de kortefilmwereld: masterclasses, presentaties en paneldiscussies. Sinds vorig jaar wordt er tijdens deze dag extra aandacht besteed aan het stimuleren van jonge Nederlandse scenaristen. Aankomende editie is er tijdens de Industry Day een masterclass scenarioschrijven door de Britse script consultant Selina Ukwuoma en organiseert Go Short een serie persoonlijke speeddate-ontmoetingen tussen jonge scenarioschrijvers en vijf vooraanstaande Nederlandse producenten.

Meer informatie over de Industry Day, de mogelijkheid om tickets te bestellen en de aanmelding voor de speeddates met producenten, bekijk je hier.