Menu Go Short reikt awards uit voor Best Music Video
Nieuws
Go Short reikt awards uit voor Best Music Video

Go Short reikt awards uit voor Best Music Video

Vrijdagavond 5 april zijn tijdens de elfde editie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen de awards voor beste Nederlandse en beste internationale muziekvideo uitgereikt. Jessica Manstetten (hoofd van de muziekvideo-programma’s op International Short Film Festival Oberhausen) en Sarah Veltmeyer (regisseur en scriptschrijver) bepaalden als vakjury de winnaars. De winnaars van de andere competities tijdens Go Short worden aanstaande zaterdagavond bekend gemaakt.  

 

Best Dutch Music Video

PYNK is verkozen tot beste videoclip van Nederlandse makelij. Emma Westenberg maakte deze video voor de Amerikaanse artiest Janelle Monáe. De jury onderbouwt haar keuze als volgt: “Dit is een muziekvideo die eruit springt vanwege zijn authenticiteit en lef. Ook toont het de creatieve geest van de regisseur. Geweldige kostuums, een dynamische montage, unieke uitvoering, prachtige locaties én kleuren en veel pussy power.” 

 

Een speciale vermelding kreeg de Nederlandse videoclip Klapper, gemaakt door Teemong van den Elskamp voor Pietju Bell. “Een visueel zeer verfijnde video die een verhaal vertelt over snelle roem als een bizar spel,” aldus de jury.   

 

Best International Music Video

De Go Short Award voor de beste internationale muziekvideo gaat naar Queens van The Blaze, gemaakt door Jonathan en Guillaume Alric. Een filosofie over het menselijk leven en vriendschap. Een verhaal over liefde en verlies in een prachtigecinematografische setting. De muziekvideo is ontroerend en eerlijk, maar wordt nooit sentimenteel. We kunnen dit keer na keer bekijken zonder verveeld te raken.” 

 

Het hele weekend zie je op Go Short nog de beste korte films. Zaterdag worden de Go Short Awards voor de Europese Competitie, Nederlandse Competitie, Studentencompetitie en de VR-Competitie uitgereikt. Zondag zijn alle winnaars en de publieksfavorieten te zien in speciale filmblokken.