Menu Go Short – Screening now!
Nieuws
Go Short – Screening now!

Go Short – Screening now!

Het is feest, want vandaag is het dan eindelijk zover. De tiende editie van Go Short is officieel van start gegaan! We zullen jullie dagelijks voorzien van de leukste tips uit het programma. Wil je de openingsdag ook met ons komen meevieren? Misschien zijn de volgende filmprogramma’s dan wat voor jou!

Opening Night
Voor een feestelijke opening moet je natuurlijk bij de officiële Opening Night aanwezig zijn! Op de Opening Night zullen de films JUCK [THRUST], May Day, Marfa en Gaze vertoond worden. Deze vier films bieden een dwarsdoorsnede van wat Go Short te bieden heeft. Bovendien mogen de aanwezigen van de Opening Night gratis met hun kaartje naar de opening van de 360° VR-tent. (VOL = VOL!)

VR
Tijdens de tiende editie van Go Short hebben we namelijk een focus op Virtual Reality. In de fonkelend witte 360° VR-bioscoop op het festivalterrein voor LUX vertonen we twee vooruitstrevende filmprogramma’s. Voor de beginnende kijker is er het programma First Look waarin je op een toegankelijke manier kennis maakt met succesvolle VR-films die ook geschitterd hebben op prestigieuze filmfestivals. Het programma World Views dompelt de meer ervaren kijker onder in de levens van mensen uit alle hoeken van de wereld. De programma’s zijn gedurende het hele festival te bekijken, maar wacht niet te lang met het kopen van kaarten: er is een beperkt aantal plekken!

100 films in 100 minuten
Spring jij altijd van hot naar her of doe je 100 dingen tegelijk? Dan is 100 films in 100 minuten perfect voor jou. In dit filmblok zie je 100 verhalen, 100 helden, 100 plottwists, 100 verrassingen en dat voor maar 1 kaartje!

Info en tickets voor deze rollercoaster vind je hier.

Homegrown
In een wereld waar alles steeds meer globaliseert, is het soms belangrijk om een stapje terug te nemen naar het lokale. Daarom vertonen we bij Homegrown enkel films van talenten uit de regio. Het werk van filmmakers uit de omgeving van Nijmegen en de provincie Gelderland wordt hier aan de dag gelegd. Support regionale talenten en kom vooral een kijkje nemen bij Homegrown!