Menu Go Short: een shortcut naar een prestigieuze Academy Award Oscar®
Nieuws
Go Short: een shortcut naar een prestigieuze Academy Award Oscar®

Go Short: een shortcut naar een prestigieuze Academy Award Oscar®

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen is erkend als het eerste en enige filmfestival in Nederland dat zichzelf een Oscar® Qualifying Festival mag noemen. Winnaars van de Go Short Awards voor fictie en animatie, in zowel de Nederlandse als de Europese competitie, komen vanaf komende festivaleditie in april 2017 in aanmerking voor de Academy Awards.
Dit is een belangrijke erkenning voor Go Short door de Academy en biedt kansen voor Europese en Nederlandse filmproducenten en filmmakers.

Winnen bij Go Short betekent vanaf nu een shortcut naar de Oscars®. Wint een animatiefilm of fictiefilm een juryprijs op Go Short en voldoet het aan de formele criteria van de Academy, dan wordt deze aangemeld voor de longlist van de Academy en kan daarmee een aantal lastige formaliteiten overslaan.

Dat Go Short nu een Oscar® Qualifying Festival is, is een belangrijke stap voor het festival en de Nederlandse filmindustrie. Het biedt internationaal veel mogelijkheden voor filmmakers en producenten, met name voor de Nederlandse deelnemers, die meedingen in zowel de Europese als in de Nederlandse competitie. De winnende films van Go Short 2017 zullen de eerste films zijn die op de longlist voor de Oscars® 2018 komen.

Dit is het tweede internationale succes voor Go Short in korte tijd. Onlangs werd Go Short al een erkend Bafta Recognised Festival waarbij de winnende films op de longlist van de British Academy Film Awards terechtkomen. Met deze twee erkenningen vestigt Go Short zich stevig in het internationale festivalcircuit.