Menu Go Short x Kunstbende: een middag speciaal voor aanstormend filmtalent
Nieuws
Go Short x Kunstbende: een middag speciaal voor aanstormend filmtalent

Go Short x Kunstbende: een middag speciaal voor aanstormend filmtalent

Ben jij er vroeg bij en maak je al films? Denk je erover na om film te gaan studeren? En ben jij tussen de 12 en 18? Of ken je iemand die perfect in dit plaatje past? Dan is dit wat voor jou! Voor jongeren tussen de 12 en 18 zelfs helemaal gratis!

Go Short en Kunstbende Gelderland organiseren dit jaar een inspirerende middag speciaal voor aanstormend filmtalent. De middag vindt plaats op zaterdag 6 april. Professionele filmmakers komen vertellen over het vak, geven je de beste tips & trics uit eerste hand en je mag ze al jouw vragen stellen. Zo krijgt jong talent de kans om zich verder te ontwikkelen. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen:

Masterclass van Job Roggeveen

Job Roggeveen is onderdeel van het animatietrio Job, Joris en Marieke. Met hun film A Single Life, die werd genomineerd voor een Oscar, kregen ze enorm veel internationale bekendheid. Hun nieuwste film A Double Life is geselecteerd voor de competitie van Go Short 2019. Job komt vertellen over hun werk, de animatietechnieken die zij gebruiken en hoe je in korte tijd een goed verhaal vertelt. Hij neemt exclusief making of-materiaal mee en geeft je een kijkje achter de schermen in zijn studio.

Een uitgebreide Q&A met regisseur René van Zundert

Naast veelgeprezen documentaires maakt hij ook regelmatig videoclips. Hij komt vertellen over zijn werk en zijn liefde voor documentaire (vaak over het echte leven en met jongeren in de hoofdrol). We bekijken zijn film 180cc en gaan daarna met hem in gesprek.

Interview met regisseur Joren Molter

Op zijn zestiende maakte hij al een korte film die werd geselecteerd voor het Nederlands Film Festival en op zijn achttiende werd hij toegelaten aan de Nederlandse Filmacademie. Zijn afstudeerfilm In Kropsdam is iedereen gelukkig (hier te bekijken) werd geselecteerd voor meer dan 45 internationale filmfestivals en won 11 internationale prijzen. Ook regisseerde hij de televisiefilm DÒST (hier te bekijken) en maakt hij videoclips en reclames. Zijn nieuwste film Kind wordt dit jaar vertoond in de Nederlandse competitie op Go Short.

Ben je tussen de 12 en 18? Meld je dan hier gratis aan.

Ben je tussen 19 en 25 maar vind je dit ook wel interessant? Dan betaal je 10 euro. Tickets bestel je hier.

En ben je ouder dan 25? Dan betaal je 20 euro. Tickets bestel je hier.