Menu Go Short zet in april voor de 16e keer korte film in de spotlight
Nieuws
Go Short zet in april voor de 16e keer korte film in de spotlight

Go Short zet in april voor de 16e keer korte film in de spotlight

Divers programma biedt ruimte voor wereld aan verhalen 

Go Short – International Short Filmfestival Nijmegen barst van 3 t/m 7 april weer los. In en om LUX en op diverse andere locaties in de stad kan het publiek weer genieten van het beste dat korte film te bieden heeft. Filmprofessionals vanuit de hele wereld doen Nijmegen aan, om zich met elkaar en het publiek onder te dompelen in de diversiteit die dit medium te bieden heeft. Traditiegetrouw trapt Go Short af met de gratis filmwandeling Off The Walls, waarbij muren en objecten na het ondergaan van de zon transformeren tot filmschermen. 

Het programma 

Op dit moment legt de selectiecommissie de laatste hand aan de competities, die het hart vormen van het festival. Wie er geselecteerd zijn voor de Nederlandse, Europese, New Arrivals en Music Video competities zal in de eerste week van maart bekendgemaakt worden.  

Met het focusprogramma Heat Waves verkent Go Short de dualiteit van alsmaar warmer wordende zomers, variërend van bosbranden in Portugal tot eindeloze dagen op het strand in Griekenland. 

Uiteraard zijn er daarnaast ook de jaarlijks terugkerende filmblokken zoals de Oscar- en Comedy Shorts en zijn er Late Night programma’s en kinderprogramma’s voor diverse leeftijden. Het exacte programma en de locaties verschijnen binnenkort op www.goshort.nl  

Te gast: Pilvi Takala 

Verkleed als Sneeuwwitje naar Disneyland gaan, mag dat? De Finse regisseur en performancekunstenaar Pilvi Takala verheft de verborgen camera tot een kunstvorm. Ze legt zichzelf vast terwijl ze de conventies van ons alledaagse straatbeeld tart: wat gebeurt er wanneer je met een doorzichtige tas vol geld door de straten loopt? Of hoe reageren werknemers van een groot bedrijf wanneer je plotseling elke dag opduikt en een bureau in beslag neemt? Tijdens Go Short wordt een overzicht van haar werk gepresenteerd, en zal ze zelf aanwezig zijn om toelichting te geven.  

 Op bezoek in het Waterkwartier 

Go Short vindt het belangrijk inwoners van Nijmegen actief te betrekken bij hun activiteiten. Daarom wordt elk jaar extra aandacht besteed aan een van de wijken die Nijmegen rijk is. Dit jaar is dit het Waterkwartier. In samenwerking met de bewoners van de wijk wordt er in het weekend van 30 en 31 maart een gratis programma samengesteld. Daarnaast worden er filmactiviteiten ontwikkeld in samenwerking met ouderen van De Griffioen en vrijwilligers van het wijkcentrum. Op vrijdagavond 29 maart vindt de filmwandeling Off The Walls plaats. Hierbij worden korte films op muren in de wijk geprojecteerd, omlijst door verhalen van buurtbewoners. Uiteraard zijn ook mensen van buiten het Waterkwartier van harte welkom. 

Een wereld aan verhalen 

Go Short hoopt een klimaat te creëren waarin makers van korte film hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen, elkaar kunnen ontmoeten en hun verhalen kunnen vertellen in dialoog met publiek. Korte film kan zo dienen als middel om publiek te informeren, verdieping te bieden en hen te ondersteunen bij het vormen van een brede blik in een steeds complexer wordende wereld. Om te benadrukken dat elke film een eigen verhaal vertelt, brengt de festivalcampagne dit jaar in alle uitingen deze verhalen naar de voorgrond. Door zinnen te gebruiken die het verhaal van de film weerspiegelen, hoopt Go Short het publiek nieuwsgierig te maken naar al die verhalen waaraan het festival een podium biedt. Van virtual reality tot maatschappelijk geëngageerde documentaires, en van vervreemdende animaties tot muziekvideo’s; op het festival is ruimte voor alles wat onder de 30 minuten is.   

De ticketverkoop voor Go Short start op 14 maart via www.goshort.nl