Menu Hoofdgasten Corina Schwingruber Ilić en Nikola Ilić, filmland Noorwegen en de kracht van natuur in focus tijdens Go Short 2020
Nieuws
Hoofdgasten Corina Schwingruber Ilić en Nikola Ilić, filmland Noorwegen en de kracht van natuur in focus tijdens Go Short 2020

Hoofdgasten Corina Schwingruber Ilić en Nikola Ilić, filmland Noorwegen en de kracht van natuur in focus tijdens Go Short 2020

Het is eindelijk zover, de focusprogramma’s van Go Short 2020 zijn bekend! We nodigen internationaal geprezen makers Corina Schwingruber Ilić en Nikola Ilić uit. Komende editie zoomen we in op het mooie, veelzijdige filmland Noorwegen en staat de kracht en toekomst van de natuur centraal.

Makers in focus

Tijdens de 12e editie van Go Short zijn Corina Schwingruber Ilić en Nikola Ilić de hoofdgasten. De korte film All Inclusive van Corina heeft in een korte tijd veel bekendheid gekregen. Zo is de film op NPO en wel meer dan 100 filmfestivals als IDFA en Sundance vertoond. Op Go Short zie je de beste films van Corina en haar man Nikola in een speciaal aan hen gewijd programma. Daarnaast hebben ze de vrijheid gekregen om een filmblok samen te stellen met hun favoriete korte films.

Natuurlijke krachten

Je herkent het vast wel, je richt jouw huis en kantoor in met planten, kijkt naar natuurdocumentaires en brengt graag in je vrije tijd een bezoekje aan het bos. Tegelijkertijd stijgt de temperatuur, daalt de biodiversiteit en natuurgebieden krimpen – allemaal door toedoen van de mens. Waarom vernietigen we de natuur terwijl we er ook zo naar verlangen? Genoeg redenen voor ons om aandacht te besteden aan de verhouding tussen mens en natuur. Tijdens de 12e editie van Go Short focussen we op de toekomst van de natuur, maar ook op haar kracht: hoe nietig zijn mensen in het geweld van de aarde? En welke strategieën worden gecreëerd om de natuur kunstmatig in stand te houden of zelfs na te bootsen? In vier verschillende programma’s zoomen wij in op deze vragen.

Podium voor Noors filmtalent

Tijdens de 12e editie is Noorwegen het land in focus. Noorwegen staat bekend om haar prachtig natuur met fjorden, besneeuwde bergtoppen en uitgestrekte meren. Vele Noorse filmmakers halen hun inspiratie uit al het natuurschoon. Dit sluit mooi aan bij het thema van de komende festivaleditie. Maar de Noorse filmmakers hebben nog veel meer te bieden. Zo stond de succesvolle filmmaakster Gunhild Enger in 2015 in de spotlight op Go Short met haar absurdistische komedies en werd The Manila Lover van Johanna Pyykkö dit jaar op Cannes geselecteerd. In drie filmprogramma’s tonen wij een breed overzicht van de Noorse film met onder andere films uit het onherbergzame hoge noorden, droogkomische korte films en een selectie films met sterke jonge vrouwen in de hoofdrol.

De 12e editie van Go Short vindt plaats van 1-5 april 2020. Kijk jij net als ons ook erg uit naar het festival? Schrijf de datum alvast in je agenda!