Menu Inschrijving 48 Hour Film Project geopend
Nieuws
Inschrijving 48 Hour Film Project geopend

Inschrijving 48 Hour Film Project geopend

Het 48 Hour Film Project komt naar Nijmegen. In het weekend van 6 t/m 8 april gaan teams uit heel Nederland de uitdaging aan om binnen 48 uur tijd een korte film van minimaal 4, maximaal 7 minuten te maken. Tijdens Go Short zijn alle films te zien.

De deelnemers horen op zaterdag 14 april tijdens de Awardshow wie de winnaar is. De winnende film ontvangt de Mariken van Nieumeghen Award, 1000 euro aan huurtegoed bij Budgetcam en gaat Nijmegen vertegenwoordigen op de Filmapalooza, de wereldwijde finale van het 48 Hour Film Project. Meer dan 150 steden doen hier wereldwijd aan mee. Een selectie uit dit programma zal vertoond worden tijdens het prestigieuze film festival van Cannes.

Hoe werkt het?
Op vrijdagavond krijgen de teams een verplicht personage, een voorwerp en een verlichte regel tekst, die in de film verwerkt moeten worden. Daarnaast wordt uit de hoge hoed een genre getrokken en gaat de wedstrijd van start. Achtenveertig uur later moet de film zijn ingeleverd.

Voor wie is het?
Iedereen mag meedoen. Het 48 Hour Film Project is bedoeld voor zowel amateurs als (semi) professionals. Het is een ideale manier om portfolio op te bouwen. Je kunt jouw film (met awards en nominaties) op IMDB plaatsen. Daarnaast is het een ideale gelegenheid om je netwerk uit te breiden. Alles waar je in professionele projecten tegenaan loopt, kom je tijdens het 48 Hour Film weekend ook tegen. Teamwork, scherpte en creativiteit bepalen het succes van jouw productie.

Hoe doe ik mee?
Je doet mee door je in te schrijven op www.48hourfilm.com/nijmegen
Hier vind je ook gedetailleerde informatie over de regels.