Menu Inschrijving Euro Connection 2018 geopend
Nieuws
Inschrijving Euro Connection 2018 geopend

Inschrijving Euro Connection 2018 geopend

Vanaf 1 september is de inschrijving voor Euro Connection 2018 geopend. Nederlandse en Vlaamse producenten van korte films, animaties en creatieve documentaires (tot 40 minuten) die op zoek zijn naar een Europese cofinancieringspartner komen in aanmerking om hun project in te dienen. Een belangrijke voorwaarde is dat de basisfinanciering vanuit Nederland of België rond is.

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen en Internationaal Kortfilmfestival Leuven (IKL) zijn gezamenlijk gatekeeper voor Euro Connection, het grootste en belangrijkste coproductieplatform voor korte films in Europa. Gezamenlijk doen zij de voorselectie en dragen uit alle ingezonden projecten een kandidaat voor aan de internationale jury in Frankrijk.

Nederlandse en Vlaamse producenten kunnen tussen 1 september en 20 oktober 2017 hun project indienen.

Uit alle inzendingen dragen Go Short en IKL één project voor aan de internationale jury. Deze jury maakt de definitieve selectie van zestien projecten. De geselecteerde producenten worden uitgenodigd om in Clermont-Ferrand hun project te pitchen en deel te nemen aan de netwerkevenementen. Producenten die voorgedragen zijn, maar niet tot de geselecteerde projecten doordringen kunnen niet deelnemen aan de pitch, maar worden wel uitgenodigd om deel te nemen aan Euro Connection en daar hun internationale netwerk uit te breiden.

Euro Connection heeft als doel coproductie van korte films binnen Europa te bevorderen. Deze internationale coproductiemarkt voor de korte film vindt plaats in februari op het Clermont-Ferrand International Short Film Festival in Frankrijk.

Klik hier voor het regelement en het inschrijfformulier!