Menu Internationaal geprezen filmmakers te gast op 11e editie Go Short
Nieuws
Internationaal geprezen filmmakers te gast op 11e editie Go Short

Internationaal geprezen filmmakers te gast op 11e editie Go Short

De veelbelovende filmmakers Jacqueline Lentzou en Bálint Kenyeres zijn speciale gasten tijdens de 11e editie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen. Beide makers worden gezien als rijzende sterren en ontvingen internationaal veel waardering voor hun films: zo won Lentzou afgelopen mei in Cannes de prijs voor meest belovend filmtalent en werd Kenyeres dit jaar geselecteerd voor de competitie van het filmfestival van Locarno. Go Short, dat plaats vindt tussen 3 en 7 april 2019, vertoont van de beide makers de beste korte films.

Update 3-4-19: wegens persoonlijke omstandigheden zal Bálint Kenyeres niet aanwezig zijn.

Jacqueline Lentzou
Go Short steunt jong en opkomend filmtalent door hen een podium te bieden en voor te stellen aan een breed publiek. Het is daarom niet onverwacht dat dit jaar onder andere de focus ligt op het werk van Jacqueline Lentzou, van wie de afstudeerfilm op de shortlist voor de Academy Awards stond. Haar tweede film Fox (2016) was te zien op Go Short 2017 en won wereldwijd maar liefst zestien awards, waaronder de Ingmar Bergman-award. Inmiddels heeft het 29-jarige talent zeven prijswinnende korte films op haar naam staan, waarvan de laatste – Hector Malot: The Last Day of the Year (2018) in Cannes de prestigieuze Leica Cine Discovery Prize won.

Bálint Kenyeres
De debuutfilm van Go Short’s tweede gast, Bálint Kenyeres, ging in première op het filmfestival van Venetië en ging daarna de wereld over langs meer dan dertig filmfestivals. Zijn daaropvolgende korte film Before Dawn (2005) werd genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes, won de juryprijs in Sundance en de prijs voor beste korte film tijdens de European Film Awards. Go Short vertoont de beste korte films van zowel Kenyeres als van Lentzou en zij krijgen carte blanche om hun persoonlijke favoriete shorts te vertonen. De makers zijn tijdens het festival in april aanwezig om zich onder andere voorstellen aan het publiek, te praten over hun films en hun expertise over te dragen op de studenten van de Go Short Campus. 

Binnenkort vind je hier een uitgebreider profiel van beide makers. Half februari is het complete programma beschikbaar en begin maart start de kaartverkoop van een veelbelovende 11e editie.