Menu Jonge filmtalenten opgelet! Meld je aan voor de 5x5GLD Filmcompetitie
Nieuws
Jonge filmtalenten opgelet! Meld je aan voor de 5x5GLD Filmcompetitie

Jonge filmtalenten opgelet! Meld je aan voor de 5x5GLD Filmcompetitie

Ben jij filmmaker, vlogger of maak je animaties? En ben je niet ouder dan 23 jaar? Dan kun je tot 13 november aanmelden om mee te doen. Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland daagt jonge filmmakers (tot 23 jaar) uit om mee te doen met de 5×5 Gelderland Filmcompetitie. Tijdens deze competitie krijgen 5 jongeren de kans om een korte film te realiseren over een belangrijk onderwerp: kinderen en jongeren die opgroeien in armoede. 

Hoe werkt het?
Je kiest een van onderstaande verhalen uit en vertelt ons in het kort hoe je dat verhaal in beeld wil brengen. Op basis van die motivatie kiezen we 10 inzendingen uit. Deze 10 filmmakers mogen voor een deskundige jury pitchen. De jury kiest vervolgens de 5 jongeren die daadwerkelijk de film gaan maken. Je krijgt daarvoor een bescheiden productiebudget.

De 5 video’s komen op de site en iedereen kan stemmen door een donatie te doen. De inwoners van Gelderland bepalen op die manier samen met de jury de uiteindelijk winnaar.Tot 15 november kunnen jonge filmmakers zich aanmelden via deze site. De filmmakers zijn vrij in de keuze voor een vorm: van documentaire tot vlog, videoclip of stop-motion.

Jeugdfonds Sport & Cultuur organiseert deze filmcompetitie samen met Cultuur Oost en Go Short. Samen willen zij het onderwerp armoede meer bespreekbaar maken onder jongeren om zo uiteindelijk nog meer jongeren te helpen om aan sport en/of cultuur te doen.