Menu Kaartverkoop Go Short van start!
Nieuws
Kaartverkoop Go Short van start!

Kaartverkoop Go Short van start!

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen vindt dit jaar opnieuw plaats in Nijmegen. Van 1 tot en met 10 april wordt LUX weer dé plek voor korte film. Het programma staat bol van de allerbeste films uit Europa en heel veel nieuw filmtalent.

Na twee online edities hunkert het festivalteam weer naar ontmoeting met het publiek en kunnen ze dan ook niet wachten om de 14e editie op 1 april op bijzondere wijze af te trappen. Directeur Kirsten Ruber: “Eindelijk kunnen we getalenteerde filmmakers weer een fysiek podium geven, professionals uit heel Europa in Nijmegen ontvangen en heel veel publiek verwelkomen bij onze programma’s.” De films, interviews en verdiepende informatie zijn van 1 tot en met 20 april ook te bekijken op het VOD-platform van Go Short.

Gratis festival kick-off met ‘A Wall is a Screen’ 

Go Short trapt op 1 april af met de filmwandeling ‘A Wall is a Screen’ door Nijmegen. Tijdens deze filmwandeling transformeren muren en objecten ’s avonds tot filmschermen. De groep deelnemers wandelt door de binnenstad en stopt op verschillende plekken om films te bekijken. De locatie en voorbijgangers gaan een wisselwerking met de film aan en straatgeluiden lijken impact te hebben op de de film. Meelopen is gratis en aanmelden is niet nodig. Go Short vertrekt op 1 april om 20.00 uur vanaf startlocatie De Grote Markt in Nijmegen. 

Live soundtrack bij korte films  

Een onvergetelijke ervaring tijdens het festival is ongetwijfeld het Cinema Concert op zondagavond, met live gemaakte soundtracks bij korte films. Uniek dit jaar is ook de expositieroute van Artist in Residence Total Refusal, een marxistisch guerrillacollectief dat films maakt met videogame footage. En zo zijn er nog veel meer specials en randprogramma’s in aanvulling op de selectie van de Europese, Nederlandse en Studentencompetitie en de andere zorgvuldig gecureerde filmprogramma’s. Het uitgebreide programma heeft zo voor iedereen uit het hele gezin wel wat te bieden.  

Makersbase: Open festival space 

Go Short geeft ruimte aan nieuwe makers, aan verhalen die verteld moeten worden, en daarbij gaat het festival cross-overs en experiment niet uit de weg. Het omvangrijke festivalprogramma komt tot stand i.s.m. partners, programmeurs en curators, maar ook Go Short zelf zat de afgelopen periode een tijdje in de eigen bubbel. Daarom stelt Go Short voor iedereen die een programmabijdrage wil doen, in dialoog wil of een plek zoekt om te experimenteren, een speciale open festival space beschikbaar tot en met 10 april.  

Kijk voor het hele programma, informatie over de makersbase en de kaartverkoop op Programma 2022.