Menu Early birds tickets verkrijgbaar Nijmeegse Kunstnacht
Nieuws
Early birds tickets verkrijgbaar Nijmeegse Kunstnacht

Early birds tickets verkrijgbaar Nijmeegse Kunstnacht

De 11e editie van de Nijmeegse Kunstnacht vindt plaats op 17 september 2022.

Ontdek in één nacht wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft. Op ruim 25 locaties in Nijmegen zie je onverwachte optredens, verrassende kunstinstallaties en unieke cross-overs van muziek, dans, beeldende kunst, film, theater, multimedia, wetenschap, literatuur en poëzie.

Natuurlijk is ook Go Short van de partij. Wij broeden samen met Extrapool op een heel bijzonder programma. Mis het dus niet en koop alvast je kaartje via www.kunstnacht.nl. 

 

18-09-2021_Elske Nissen-rechtenvrij-2 (1)

De Kunstnacht in Nijmegen krijgt een nieuw concept, georganiseerd door ACBN Evenementenbureau (de organisatie achter o.a. de Vierdaagsefeesten) en Stichting Hubert. Samen steken zij Kunstnacht in een nieuw jasje.

Het concept, waarin lokale kunst- en cultuurorganisaties worden gekoppeld en samen een optreden programmeren, blijft behouden. Er doen dit jaar ruim 40 organisaties mee, waaronder nieuwe deelnemers, zoals Introdans uit Arnhem, Popronde en vinyl listening bar Paak die samen met Hiphop Mansion en Music Meeting een programma ontwikkelt. ‘’Die kruisbestuiving is een krachtige formule die spannende programmering oplevert en ook ontzettend waardevol is voor de samenwerking binnen cultureel Nijmegen’’ vertelt Jop Teeuwissen, bestuurder van de nieuwe Stichting Kunstnacht waarin ACBN Evenementenbureau en Hubert zich verenigd hebben.

Nieuw is dat de optredens door de stad heen verdeeld worden over diverse kunstroutes. De Kunstnacht centreert zich rondom een gratis festival, genaamd de crossroad. De crossroad is een plein waar alle vormen van kunst samenkomen en de kunstroutes elkaar kruisen. Dit brengt de kruisbestuiving van het festival in beeld en stimuleert het publiek eens een andere route te nemen.

Foto: Elske Nissen