Menu Kinderprogramma: De beste korte films van eigen bodem in filmtheaters én op Picl
Nieuws
Kinderprogramma: De beste korte films van eigen bodem in filmtheaters én op Picl

Kinderprogramma: De beste korte films van eigen bodem in filmtheaters én op Picl

Let op! Filmprogramma niet meer beschikbaar.

Dag van de Korte Film

De beste korte films van eigen bodem in filmtheaters én op Picl.

Kinderen kunnen een speciaal filmprogramma met de beste korte animatiefilms uit Europa bekijken. Op ontdekkingstocht door de sneeuw, in de dierentuin of met een vergrootglas … Dit programma neemt kinderen mee op avontuur! Klik hier filmprogramma voor volwassenen.

KINDERPROGRAMMA

Totale lengte: 44’ — Zonder dialoog

Awaker (Filip Diviak,  Tsjechië, 2017, 10′)

In een koud land werkt een oude man als wakkermaker. Hij maakt de mensen in de buurt één voor één wakker. Dan ontvangt hij als dank ineens een oude glimmende bel. Dat is het begin van iets nieuws.

Click (Marine Jacob,  België, 2017, 1′)

Als je in de dierentuin probeert een mooie vlinder te fotograferen, vergeet dan niet alle andere dieren om je heen!

Dodu – The Cardboard Boy (José Miguel Ribeiro, Portugal, 2010, 5′)

Dodu, de jongen van karton, beleeft met zijn vriendje het lieveheersbeestje spannende avonturen. De zee, de maan, het bootje waarin ze varen, alles is van karton.

Die Lupe (Nazgol Emami, Duitsland, 2017, 11’)

Ava komt aan in een nieuwe stad, in een nieuw huis. Met haar vergrootglas gaat ze op onderzoek uit. De onbekende omgeving is mysterieus, spannend en uitdagend – allemaal tegelijk. Dan ontmoet ze buurmeisje Zoë.

Pawo (Antje Heyn, Duitsland, 2015, 8’)

Pawo (Tibetaans voor “moedig”) vertelt het magische avontuur van een klein speelgoed figuurtje, dat zich bevindt in een merkwaardige wereld. Dankzij een aantal vreemde metgezellen, wordt het zich geleidelijk bewust van haar kracht en vaardigheden. Pawo gaat over moed en in het leven staan zonder angst en vol vertrouwen – hoewel het soms niet helemaal gaat zoals je zou willen..

Ursa – the Song of the Northern Lights (Natalia Malykhina, Noorwegen, 2021, 10′)

Kleine ijsbeer Ursa is alleen in het koude donkere Noordpoolgebied en is op zoek naar zijn moeder. Hij loopt door een sneeuwstorm, door ijskoude toendra en scherpe ijsheuvels, naar het noorderlicht en het magische lied in de hoop zijn moeder te vinden.

Het volledige programma en tijden vind je op de website van het filmtheater bij jou in de buurt en op www.dagvandekortefilm.nl