Menu Kom naar de Go Short Jongerendag
Nieuws
Kom naar de Go Short Jongerendag

Kom naar de Go Short Jongerendag

De Jongerendag op zaterdag 6 april is een feestje voor iedereen tussen de 12 en 23 jaar met interesse in film. Het wordt een afwisselende dag met een workshop, films, en nog veel meer… Je kunt een ticket kopen voor de hele dag, maar voor enkele onderdelen zijn ook losse tickets te koop. Lees hieronder wat er allemaal te ontdekken valt!

How to Festival

12:00 – 12:30 / Joris Ivenszaal

Verantwoordelijke voor het Professionals Programma bij Go Short, Yke van der Molen, zal je vertellen wat het inhoudt om een filmfestival te bezoeken en voornamelijk wat je bij Go Short kunt verwachten. Yke zal je ook adviezen geven zodat je het beste uit je dag kunt halen!

Tips & Tricks Script schrijven
12:30 – 13:00 / Joris Ivenszaal

Een script schrijven kan ingewikkeld zijn, soms heb je nieuwe perspectieven nodig om verder te kunnen. Gwyneth Sleutel, scriptcoach, schrijver en filmmaker, voorziet jullie van de beste Tips & Tricks. Loop je zelf al ergens tegenaan? Stel al je vragen aan Gwyneth tijdens de Q&A.

Workshop Rose Stories:
Sectorverkenning & de makersidentiteit
13:00 – 14:30 / Joris Ivenszaal

Hoe vind je als beginnend filmmaker je weg binnen de Nederlandse filmsector? Omroepen, fondsen, producenten, het zijn allemaal belangrijke factoren waar je als filmmaker mee te maken krijgt. Safirah Dijkstra (dramaturg bij VPRO/HUMAN en projectleider van De Ontmoeting) duikt samen met jou de wereld in van de Nederlandse filmindustrie. Tijdens de workshop ga je hiermee aan de slag en werk je aan je eigen makersprofiel.

Project Showcase
15:00 – 16:45 / LUX 5
Project Showcase is specifiek bedoeld voor films die buiten de begaande paden worden gemaakt door autodidacten. Door kleine budgetten en weinig commerciële belangen experimenteren deze nieuwe talenten en nemen risico’s. Dit leidt tot creatieve en spannende resultaten.

Jongerendag: Break Free
19:45 – 21:15 / LUX 5
Individualiteit of conformiteit? Blijven hangen of loskomen? Navigeren tijdens het opgroeien betekent dat je deze vragen direct aanpakt. Dit programma van zes korte films onderzoekt traditionele normen en waarden en biedt een verkenning van menselijke verbinding, zelfontdekking en het nastreven van persoonlijke bevrijding tijdens de overgang naar volwassenheid.

Er is ook voldoende mogelijkheid om te netwerken en mocht je ’s avonds willen aanhaken bij de Silent Disco in LUX dan ben je van harte welkom!