Menu Kom op 17 september naar Extrapool tijdens de Kunstnacht!
Nieuws
Kom op 17 september naar Extrapool tijdens de Kunstnacht!

Kom op 17 september naar Extrapool tijdens de Kunstnacht!

De 11e editie van de Nijmeegse Kunstnacht vindt plaats op 17 september 2022. Ontdek in één nacht wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft. Op ruim 25 locaties in Nijmegen zie je onverwachte optredens, verrassende kunstinstallaties en unieke cross-overs van muziek, dans, beeldende kunst, film, theater, multimedia, wetenschap, literatuur en poëzie.

Natuurlijk is ook Go Short van de partij. Wij broeden samen met Extrapool op een heel bijzonder programma. Mis het dus niet en koop alvast je kaartje via www.kunstnacht.nl. 

 

Fynn van der Ziel

Go Short en Extrapool presenteren Shuffle & Shift. De korte film wordt opengebroken door multimediaal te experimenteren. Zet een koptelefoon op en ontdek wat er gebeurt als beeld, geluid en narratief elkaar loslaten. Bezoek tijdens Kunstnacht de silent disco van de korte film, ‘kijk’ een korte film op de risodrukpers of shuffle zelf met de ervaring van film.

Illustrator en animator Fynn van der Ziel (1996) ‘organiseert’ in Extrapool een papieren buurtbarbeque. Hij studeerde in 2021 af van de Academie Minerva met een animatie (Bewogen Woerde) die de academieprijs voor vormgeving won. Thema’s als de aardbevingen in Groningen combineert hij met zijn eigenzinnige stijl, die in meerdere opzichten waanzinnig genoemd kan worden. Dit komt ook door het gebruik van een Riso, een stencildruk machine waarmee Fynn zijn films op papier zet.

Wij zijn onderdeel van de routes: Verbeelding en beproeving

Route: Beproeving
In de Beproeving laten we niets tot de verbeelding. Absorbeer het spektakel voor je. Verlaat de bekende weg en ga op Kunstnachtavontuur. Jouw sluiproute. Waag op deze route een sprong waarvan je niet weet hoe diep deze zal zijn. Experimenteer. Kunst die vernieuwend en anders is. Wat je er gaat vinden? Acts van The Mansion x Music Meeting x PAAK.

Route: Verbeelding
Ga mee in de kracht van de verbeelding. Laat je fantasie de vrije loop en wordt ondergedompeld in nieuwe werelden. Durf te dromen. Durf je ook te kijken? Kom langs MuZIEum x LUX en ontdek wat werkelijkheid en wat gezichtsbedrog is.

Tickets en extra informatie zijn te vinden op: www.kunstnacht.nl