Menu Koop nu je tickets
Nieuws
Koop nu je tickets

Koop nu je tickets

De kaartverkoop is gestart! Met een competitie vol talent, tien jaar festivalhoogtepunten, een 360º VR bioscoop op het festivalterrein, een Late Night avondserie, de poëtische Eva Weber en droogkomische Patrik Eklund als hoofdgasten en heel veel specials maakt het festival van Nijmegen dé internationale korte film hotspot. Meer dan 300 korte films met de grootste ideeën zijn van 11 tot en met 15 april op het witte doek te zien.

Koop de tickets voor de filmblokken die je niet wilt missen online of bij de kassa van LUX. Om de keuze uit het grote aanbod wat makkelijker te maken, maakten onder andere actrice en Cinetree-oprichtster Hanna Verboom, tv-presentator en jurylid Tim den Besten en festivaldirecteur Kirsten Ruber een shortcut met hun favorieten. Met een Shortcut bezoek je drie filmblokken naar keuze met € 7,50 korting. Of ga vijf dagen lang onbeperkt naar de film met de Go Festival Pas.

360º VR bioscoop
Een grote witte, energie-neutrale koepel zal dit jaar het festivalterrein van Go Short sieren. Voor filmtheater LUX openen we een 360º VR bioscoop waar vooruitstrevende en prijswinnende Virtual Reality shorts te zien zijn. In samenwerking met project MIR zijn hier het weekend voorafgaand voor het festival kunstinstallaties te vinden, waaronder films die draaien op een accu gemaakt van aardappelen. Vanaf woensdag 11 april gaan in de koepel korte VR-films spelen en wordt het fenomeen VR vanuit verschillende perspectieven onderzocht. 

Late Night
Elke avond van het festival vindt in de late uurtjes een spannend avondprogramma plaats. In deze Late Night-serie komen onder andere 100 films in 100 minuten langs. Op vrijdag de 13e leiden angstaanjagende horror shorts tot slapeloze nachten. Keiharde, over de top animatie en een expliciet filmprogramma over vrouwelijkheid en de vagina maken de serie compleet. 

Jong tot oud
Sinds de oprichting staat Go Short voor jong en nieuw talent, maar dit jaar richt het festival zich ook op extra jonge en extra oude filmliefhebbers. Voor de eerste keer vindt op zaterdag 14 april in samenwerking met MovieZone – het jongerenplatform van EYE – de Talent Day plaats: tijdens deze dag beleeft toekomstig filmtalent een dag vol workshops en ontmoetingen met professionele filmmakers. Ook is er voor jonge, toekomstige filmjournalisten een workshop om het vak van filmrecensent te leren, een samenwerking tussen de netwerkorganisatie NISI MASA, Bibliotheek Gelderland Zuid en Go Short. Daartegenover staat de speciaal voor ouderen georganiseerde filmmiddag. Go Short en Club Goud brengen een nieuwe lichting filmmakers samen met een oudere generatie filmliefhebbers: tijdens het festival bezoeken ouderen onder begeleiding van vrijwilligers de films van veelbelovende filmstudenten.

Het hele programma en tickets vind je hier.