Menu Lees hier de hoogtepunten van 4 april
Nieuws
Lees hier de hoogtepunten van 4 april

Lees hier de hoogtepunten van 4 april

Go Short is in volle gang en de tweede festivaldag zit er weer op. De donderdag bestond uit een ode aan alle papa’s en mama’s, frisse animaties en nieuw talent uit Hongarije, experimentele klassiekers op 35mm en een interessante combinatie van korte film en verhaal. Dit waren de highlights van 4 april!

Baby Cinema

Speciaal voor alle papa’s en mama’s was er een baby cinema, waarbij huilen, verschonen en voeden gewoon is toegestaan! Met bijzondere, ontroerende en grappige films over ouderschap was dit filmblok een groot succes!

Hungarian Shorts

Donderdag stond in het teken van de Hongaarse shorts. In ‘Hungarian Shorts: New Animations’ zag je een nieuwe generatie Hongaarse animatoren. En dit filmblok was gecureerd in samenwerking met Kecskemét Animation Film Festival! Ook zag je aanstormend Hongaars talent in ‘Hungarian Shorts: Fresh Meat’. En ten slotte vertoonden we films op 35mm in het exclusieve filmblok ‘Hungarian Shorts: Archive Works of Balázs Béla Studio’!

Great Short Stories

Wat zou er gebeuren wanneer je loglines van films aan schrijvers geeft? In ‘ArtEZ Creative Writing X GS: Great Short Stories’ werden drie korte verhalen voorgedragen door studenten Creative Writing. Daarna werden de films vertoond om te zien of de verhalen overeen kwamen met de film!

Foto door Jane Zijlstra.