Menu LUX mini x Go Short herfst editie
Nieuws
LUX mini x Go Short herfst editie

LUX mini x Go Short herfst editie

De eerste filmervaring voor de jongste filmfans! Gedimde lichten in de zaal, zachter geluid en een korte film, dat is LUX Mini x Go Short. Tijdens LUX Mini zorgen we voor een fijne bioscoopervaring voor de kleinste kinderen van 2 tot 6 jaar, hun ouders en opa’s en oma’s.

Elke laatste zondag van de maand om 11.30 uur staat LUX Mini op ons programma. In samenwerking met Go Short is er een prachtig filmprogramma samengesteld met lieve korte animatiefilms. De bioscoop kan spannend zijn voor de allerkleinsten, daarom creëren we tijdens LUX Mini een prettige omgeving om helemaal op te gaan in een mooie (korte) film. Met wat zachter geluid, een zaal waar de lichten niet helemaal uit zijn en een korte film ga je volledig op in de ervaring.

Filmprogramma:

The Last Day of Autumn (van Marjolaine Perreten) | Verschillende bosdieren verzamelen in het geheim verloren fietsonderdelen, met het doel om met deze onderdelen voertuigen van hun formaat te bouwen. Ze werken aan een grote race: de laatste herfstdag race.

Spin & Ella (van An Vrombaut) | Ella de fee en haar achtbenige vriend Spin maken samen spinnenwebben in de mooiste vormen samen. Maar dit werkt alleen als ze samen werken, en dan krijgen ze ruzie…

Bemol (van Oana Lacroix) | Een lied van een veerloze nachtegaal brengt rust en slaap voor alle dieren in het bos. Op een dag breekt er echter een storm uit in het bos. De nachtegaal heeft geen dikke laag veren, waardoor hij verkouden wordt en niet meer kan zingen.

 

Ghost Hour (van Nils Skapans) | Een spook gaat ’s avonds op pad en ontmoet een meisje dat niet bang voor hem is.

Wings (van Casey McDonald) | Een muis die altijd al heeft willen vliegen en een vogel met een gebroken vleugel. Tussen hen bloeit een mooie vriendschap op door de jaargetijden heen.