Menu Nijmeegse Kunstnacht: Go Short x De Smeltkroes
Nieuws
Nijmeegse Kunstnacht: Go Short x De Smeltkroes

Nijmeegse Kunstnacht: Go Short x De Smeltkroes

Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht krijg je de kans om rond te dwalen door de inspirerende werkplaatsen van De Smeltkroes in het Honigcomplex. De korte films van Go Short en het ambacht van de Smeltkroesers komen samen in vijf verschillende pop-up bioscopen. Een interactieve ervaring waarbij het vakmanschap van de filmmaker en die van de kunstenaars samenkomen. We lichten hier alvast een klein tipje van de sluier op.

Cinema 1: de workshopruimte
Film: (dat houden we nog even geheim)
Smeltkroeser: Openblik theater
Wat: Niets is vervelender dan dat je een film start en deze er halverwege mee ophoudt, toch? Deze keer niet! De acteurs van Openblik theater gaan namelijk door; niet op beeld, maar in real life. De spelers laten zien dat een film gaan vaststaand eind hoeft te hebben. Welke film er gedraaid wordt houden we nog even geheim, maar dat het hilarisch wordt beloven we bij dezen!

Cinema 2: de vergaderruimte
Film: Forest, Just One Day – Johnny Kelly
Smeltkroeser: De Stijlanalist en Atelier ByDo
Wat: De uitdrukking ‘op het witte doek’ krijgt in deze pop-up bioscoop een hele andere betekenis. De minimalistische en grafische animatie van Johnny Kelly wordt namelijk vertoond op de rijke, stoffen creaties van De Stijlanalist en Atelier ByDo. Een ervaring die je niet wilt missen.

Cinema 3: de wenteltrap
Film: Negative Space – Max Porter, Ru Kuwahata
Smeltkroeser: Mark Stoetzer Apps
Wat: App-kunstenaar Mark gaat aan de haal met de ondertiteling van deze Oscar-genomineerde animatie. Technologie en kunst blijken prima samen te gaan!

Cinema 4: de werkplaats
Film: Amuse – Ivo van Aart en Jonne Covers
Smeltkroeser: AB houtcreaties en Fablab Nijmegen
Omschrijving: De combinatie van een werkplaats met grote machines en de ritmische dansfilm Amuse levert een performance op waarin contrast centraal staat. De soepele dansbewegingen en de ruige machines blijken een perfect duo.

Cinema 5: het keukentje en unit 35 (1e etage)
Film: Touch the Leather – Daniël Bakker
Smeltkroeser: Blooz Gallery en fotograaf Louise te Poele
Wat: Blooz Gallery en Louise te Poule slaan hun handen ineen en dat resulteert in een expositie waarin fotografie, film en performance samenkomen. Dit alles rondom de licht erotische retro videoclip Touch the Leater, dat belooft wat!

De Nijmeegse Kunstnacht vindt plaats op 22 september 2018. Het hele programma en tickets vind je hier.