Menu Ontmoet de jury
Nieuws
Ontmoet de jury

Ontmoet de jury

Ontmoet de jury! Ondanks het feit dat er geen fysiek festival plaatsvindt, gaat de geselecteerde jury alsnog aan het werk. Voor het on demand kortefilmfestival Go Short Online bekijkt de vakjury de beste korte films. Alle Go Short Awards – met uitzondering van de Youth Award en de publieksprijzen – worden alsnog uitgereikt.

Jury Europese competitie 

De Europese competitie bestaat uit 45 films! De films zijn gemaakt door makers uit heel Europa. De hooggewaardeerde films komen in aanmerking voor de Best European Short in de categorieën fictie, documentaire en animatie.

Liz Harkman (UK)
Liz Harkman is een ervaren festivaldirectrice en programmeur en is op dit moment werkzaam bij Locarno Film Festival. Ook draagt ze bij aan de internationale selectie voor Flickerfest Short Film Festival.

Erik Glijnis (NL)
Erik Glijnis is producent bij Lemming Film en werkt aan de post-productie van een aantal feature films.

Diana Cam Van Nguyen (CZ)
Diana Can Van Nguyen is een regisseur van Tjechisch-Vietnamese afkomst. Haar korte films hebben op meerdere festivals gedraaid en zijn internationaal in de prijzen gevallen.

Philbert Aimé Mbabazi (RW)
De korte films van Philbert Aimé Mbabazi zijn internationaal veel vertoond, waaronder op Winterthur, Uppsala, Tampere en Oberhausen. Zijn korte film ‘I Got My Things And Left’ (2018) won de Grand Prize op Oberhausen International Short Film Festival en werd ook op Go Short vertoond.

Delphine Jeanneret (FR)
Delphine Jeanneret is een filmcurator bij Internationale Kurzfilmtage Winterthur en geeft onderwijs in festivalpolitiek en filmcuratie. Zij is ook deel van de Open Doors selectiecommissie bij Locarno Film Festival en een lid van de Swiss Film Academy.

Jury Nederlandse en studentencompetitie

Dit jaar zijn zeventien films geselecteerd voor de Nederlandse competitie van Go Short. De films hebben het afgelopen jaar veel waardering gekregen en maken kans op de VEVAM / Go Short Award. De Nederlandse competitie biedt een podium aan talent van eigen bodem.

Voor de studentencompetitie zijn 21 films geselecteerd! Deze films maken kans op de Encouragement Award, een prijs die jong en nieuw talent stimuleert en inspireert. De jonge makers van deze hoog gewaardeerde films komen uit heel Europa.

Émilie Poirier (CA)
Momenteel houdt zij zich bezig met kunstgeschiedenis, cultuurstudies en filmfestivalcuratie, en de manier waarop dit met elkaar in verband staat. Ook is ze een curator van het kortefilmprogramma van Montreal Festival du Nouveau Cinema (FNC).

Johan Rijpma (NL)
Johan Rijpma is een visuele kunstenaar in Utrecht. In zijn werk ontstaan er experimentele en creatieve relaties met onderwerpen uit zijn dagelijkse leven. Zijn werk heeft internationaal meerdere awards ontvangen en wordt dan ook internationaal vertoond.

Lucile Bourliaud (FR)
Lucile werkt voor Flatpack Festival, dat ieder jaar de stad overneemt met een veelzijdig programma vol vertoningen, optredens, feestjes en verrassingen. Hiervoor heeft ze geprogrammeerd voor onder andere Lille International Short Film Festival.

Aleksandra Ławska (PO)
Sinds 2018 is zij werkzaam bij projecten voor The Foundation of Cultural Education Ad Arte. Momenteel werkt zij als hoofdprogrammeur bij Short Waves Festival.