Menu Onze tips voor 5 april!
Nieuws
Onze tips voor 5 april!

Onze tips voor 5 april!

Vandaag zit tjokvol toffe competitieprogramma’s. Studenten, Europese en Nederlandse filmmakers laten vandaag het beste zien wat ze te bieden hebben. Ook zie je vandaag het programma van Jacqueline Lentzou, onze hoofdgast! Lees onze tips hieronder.

Nederlandse competitie
Vandaag zie je het beste van Nederlandse bodem. Het filmblok ‘In A Lonely Place’ laat vijf korte films zien van Nederlandse komaf met als thema ‘Ik tegen de wereld’. Zowel grappig als ontroerend. Met titels als ‘Wine Wenches’ en ‘Snor’ is dit een filmblok dat je niet wil missen. Koop je tickets hier.

Nederlandse muziekvideo-competitie
Voor muziekfans een onmisbaar onderdeel! In dit filmblok worden de beste muziekvideo’s van Nederlandse artiesten van het afgelopen jaar gescreend. Op de shortlist staan onder andere een muziekvideo van De Jeugd van Tegenwoordig, De Staat en Willem. Tickets voor dit blok koop je hier.

Jacqueline Lentzou
Benieuwd naar experimentele klassiekers? Ga dan naar ‘Jacqueline’s Choice’, een filmblok met korte films die specifiek zijn uitgekozen door de hoofdgast van dit jaar. Geniet van klassiekers uit de jaren 1966 tot 1973, van Polen tot Canada, van avant-garde tot documentaire. Koop je ticket hier. Als je liever haar eigen films wilt bekijken, kom naar ‘Jacqueline’s Shorts + Interview’. Vier van haar beste korte films worden gescreend, met een interview na afloop. Koop hier je ticket.

All You Need is Queer Love
Laat in de avond is het tijd om de wereld van queer love te ontdekken. Zwijmel weg bij hartstocht en liefdesperikelen, en voel de spanning wanneer op het grote doek seksualiteit wordt verkend en verbreed. Duik in de wereld van verboden liefde in 1981 of maak het tijdloze verhaal van Romeo en Julia nog een keer mee – maar nu met twee vrouwen. Tickets koop je hier.