Menu Open Call: Work-in-Progress
Nieuws
Open Call: Work-in-Progress

Open Call: Work-in-Progress

Normaal gesproken accepteert Go Short alleen films die helemaal af zijn. Dit jaar gooit Go Short het roer om en krijgen filmmakers ook de vrijheid om hun projecten in te dienen die nog in ontwikkeling zijn. De deadline voor insturen in 26 januari 2023.

Bij veel filmfestivals ontbreekt de juiste infrastructuur voor het insturen van filmprojecten die niet binnen de gebruikelijke kaders vallen, waardoor deze vaak niet hun weg vinden naar de festivals. Wij geloven echter dat veel filmprojecten daardoor niet de kans krijgen om tot ontwikkeling te komen en dus juist wel een plek verdienen op een filmfestival.

Van projecten in het ontwikkelstadium tot aan projecten die al in ruwe vorm klaar zijn: Go Short is op zoek naar work-in-progressprojecten. Denk aan multi-screenfilms en installaties, webseries, interactieve online films, video games met een geweldig verhaal of alle andere filmprojecten die veelal buiten de filmzalen plaatsvinden.

Go Short biedt de makers en producenten van de geselecteerde projecten een pitchplatform. We nodigen hiervoor professionals en programmeurs van andere (film)festivals uit om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen.

Ons hoofd programma Michel Rensen over deze call:

“Go Short besteedt al jaren aandacht in korte film in al zijn verscheidenheid, ook buiten reguliere bioscoopvertoningen. Met deze call willen we makers  van deze werken al eerder bij het festival betrekken om hen te ondersteunen tijdens het maakproces en hun werk eerder op de radar van festivals te krijgen.”

Ben jij bezig met een filmproject zoals hierboven omschreven? Stuur dan via de onderstaande button je project in: