Menu Open Call: Writers meet Producers & Writersroom.
Nieuws
Open Call: Writers meet Producers & Writersroom.

Open Call: Writers meet Producers & Writersroom.

Go Short ondersteunt het korte filmtalent en is een ontmoetingsplek waar makers, professionals en publiek elkaar vinden. Voor Nederlandse scenaristen hebben we dit jaar meerdere activiteiten. Waaronder de Writers meet Producers en de Writersroom. Beide activiteiten zijn in samenwerking met Stichting Lira.  

Writers meet Producers | Zaterdag 6 april 10.00-11.00 

Go Short heeft meerdere producenten uitgenodigd die graag naar jouw ideeën luisteren en misschien wel geïnteresseerd zijn in een vervolgafspraak. Dit is een perfect moment om als scenarist je idee te pitchen, je netwerk uit te breiden en advies te krijgen! Hier kun je de deelnemende producenten vinden: Writers meet producers 2024 

Praktisch:

Wanneer: zaterdag 6 april 10.00-11.00
Locatie: Mariënburg, Nijmegen
Deelname: gratis.

Voorwaarden: zonder professionals accreditatie wordt de aanmelding voor de activiteit niet in behandeling genomen. Aanmelden: Mail met als onderwerp: ‘Aanmelden Writers meet Producers’  jouw contactgegevens, een korte biografie en welke producenten voorkeur hebben naar Yke van der Molen – yke@goshort.nl.
Deadline: Aanmelden kan tot en met 20 maart 2024. We laten je voor het festival weten aan welke producent je bent gekoppeld. 

Writersroom | Zaterdag 6 april 14.00-16.00 

De writersroom bestaat uit een innovatief tweedelig programma. De eerste sessie is tijdens het festival, de tweede ongeveer een maand later. Je krijg je de kans om samen te werken met Gwyneth Sleutel, een professionele scriptcoach. Zo krijgen jij en andere scenaristen waardevolle feedback op je korte filmplan of script. Nadat je je filmplan of script vooraf hebt ingediend, neem je deel aan twee groepssessies met 3 andere scenaristen en een coach. Deze uitgebreide sessie biedt diepgaande feedback en de kans voor nabesprekingen om je te helpen je script naar een hoger niveau te tillen. Door de Writersroom kom je een stap dichter bij het tot leven brengen van je film met unieke kans om je scriptschrijfvaardigheden te verbeteren. 

Praktisch: 

Wanneer:
-> sessie 1 – zaterdag 6 april 14.00-16.00
-> sessie 2 – n.t.b.
Locatie: Bibliotheek De Mariënburg, Nijmegen
Deelname: gratis.

Voorwaarden: 
> Het script of treatment/plan moet Nederlandstalig zijn en bedoeld voor korte film, zowel fictie als documentaire. 
> Deelnemers moeten tenminste één script hebben geschreven dat verfilmd en publiekelijk vertoond is (bioscoop, televisie of festival). 
> Zonder Industry Day accreditatie wordt de aanmelding voor de Writersroom niet in behandeling genomen.  
> Aanmelden: Mail met als onderwerp: ‘Aanmelden Writersroom’ jouw contactgegevens, een korte biografie, een korte motivatie inclusief wat je uit deze sessies wilt halen, filmografie en cv naar Yke van der Molen – yke@goshort.nl 
Deadline: Aanmelden kan tot en met 20 maart 2024. Plaatsen worden vergeven op basis van selectie aan de hand van motivatie, biografie etc.