Menu Panel talk: muzikanten en filmmakers in gesprek over de videoclip
Nieuws
Panel talk: muzikanten en filmmakers in gesprek over de videoclip

Panel talk: muzikanten en filmmakers in gesprek over de videoclip

Go Short presenteert op de komende editie voor het eerst een competitie voor muziekvideo’s. Binnen het professionals-programma is er tevens een verdiepend programma, waarin makers van videoclips en muzikanten het antwoord proberen te vinden op de vraag: “is het mogelijk een succesvolle videoclip te maken met 500 euro?” Het discussiepanel bestaat onder anderen uit Thessa Meijer (clips voor Sue the Night en Lucky Fonz III) en Wouter Stoter (o.a. videoclip Kitty Kitty van De Staat).

De videoclip heeft het MTV-tijdperk overleefd en kent de laatste jaren een online herleving. Welke artiest droomt er niet van om viraal te gaan met zijn clip? In het grote aanbod is er veel aan gelegen om je te onderscheiden als maker, maar ook als muzikant. Doordat de artiest en filmmaker hard werken om zich te profileren, ontstaan er vaak ware kunstwerken. De financiële middelen zijn echter niet altijd groot en dat vraagt om creatieve oplossingen. Tijdens de panel talk ‘Making Music Videos’ (5 april om 15:15 uur) praten filmmakers en muzikanten over alle aspecten die horen bij het maken van de videoclip; van productie en financiering tot kansen in het buitenland.

Op vrijdagavond 5 april vertoont Go Short de selecties van de muziekvideo-competities in de filmzaal van LUX Nijmegen. De beste internationale clips uit het zie je om 18.15 uur en het beste van eigen bodem om 20.30 uur. Onder andere de filmmakers van de MGMT videoclip Me and Michael zijn aanwezig voor een interview bij de vertoning. Aansluitend presenteert de jury de winnaar aan het publiek. 3voor12 steunt het programma in de festivalweek met een beschouwing van de Nederlandse videoclip. Kaarten voor de competitieprogramma’s en ‘Making Music Videos’ zijn nu te koop. Voor muzikanten en andere geïnteresseerden biedt Go Short een combiticket voor slechts € 19 bezoek je de talk én beide videoclip programma’s.

Combitickets koop je hier

Tickets voor de losse competitieprogramma’s zijn hier te koop

Alleen panel talk bijwonen? Klik