Menu Pitch je filmscript tijdens een speeddate!
Nieuws
Pitch je filmscript tijdens een speeddate!

Pitch je filmscript tijdens een speeddate!

Nederlandse scenaristen zijn van harte uitgenodigd om aan te schuiven bij zes verschillende Nederlandse producenten om hun filmscripts en ideeën te pitchen. Dit is een uitgelezen kans om bestaande netwerken uit te breiden, adviezen te krijgen en mogelijkheden te openen tot realisatie van plannen en nieuwe samenwerkingen.

Aanmelden voor de speeddatesessies kan door te mailen naar info@goshort.nl met als onderwerp ‘Producers meet Scriptwriters’. Geef ook aan in de email welke procenten de voorkeur hebben plus jouw contactgegevens. Plaatsen worden vergeven op een first-come-first-serve basis. Dit kan tot  1 april. Zonder Industry Day-accreditatie wordt de aanmelding voor de speeddatesessies niet in behandeling genomen. Accrediteren doe je via deze link.

De onderstaande producenten zijn vertegenwoordigd op de Go Short Industry Day 2019:

DPPLR
DPPLR, uit Amsterdam, is opgericht in 2005 en focust zich voornamelijk op het creatief ontwikkelen en produceren van films en commercials. DPPLR wordt tijdens de Industry Day vertegenwoordigd door een van zijn oprichters: Daniel Dow. Daniel Dow is een Nederlands – Schotse regisseur en producent en werkte aan projecten voor de Nederlandse Defensie en Amnesty International.

Halal
Halal is een internationaal productiekantoor met kantoren in Amsterdam en Berlijn, opgericht in 2005. Ze werken met fotografie, fictie, documentaire en commercieel werk, maar denken vanuit de onbetreden paden op het gebied van narratieve vertelling. Christine Anderton is namens Halal aanwezig. Zij is al jaren werkzaam als producer en werkte voor Halal als line manager tijdens de producties van Marc Jacobs en Prins.

BIND
De producenten van BIND produceren en ontwikkelen films, campagnes en evenementen. Dit doen ze in opdracht, maar ze ontwikkelen ook eigen werk. De films waarmee BIND werkt hebben altijd een maatschappelijk raakvlak en zoeken verbinding met de kijker. BIND is vertegenwoordigd door Maaike Neve die als producer gewerkt heeft aan korte films zoals Mooi Geweest en Ga Niet Naar Zee.

The Rogues

Oprichters Guusje van Deuren en Rianne Poodt realiseren samen film- en muziektheaterprojecten vanuit dit productiekantoor. Ze kenmerken zich door nauwe samenwerkingen met onafhankelijke makers aan te gaan en richten zich op het zichtbaar maken van makers en het vertellen van belangrijke verhalen. Guusje van Deuren en Rianne Poodt zijn allebei op de Go Short Industry Day aanwezig.

The Film Kitchen

De Film Kitchen (co)produceert internationale en nationale speelfilms, korte films en televisieseries. Ze werken met gerenommeerde filmmakers en investeren ook in jong talent. Deze producent heeft een breed portfolio dat varieert van echte auteursfilms tot nationale speelfilms gericht op een breed publiek. Daya de Jongh zal namens The Film Kitchen aanwezig zijn. Ze heeft haar sporen verdiend met het werken op Nederlandse filmfestivals, en werkt nu als assistent van de producent bij The Film Kitchen.